Jaap Dieleman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 april 2017 door Jeffrey Schipper

De opname van de gemeente: wat moeten we ermee?

In een oogwenk de Heer tegemoet in de lucht. Hierover sprak Paulus in zijn brief aan de Thessalonicenzen. “We worden opgenomen in de hemel. En dat is geen proces van eeuwen, maar zal in een ondeelbaar ogenblik plaatsvinden,” zegt Jaap Dieleman. In zijn boek ‘Het Mystery van de Opname’ neemt de evangelist ons mee op een speurtocht in Gods Woord om uw ogen te openen voor het mysterie van de opname.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opname van de gemeente
- Volgens Jaap Dieleman zorgt een foutieve vertaling voor misvatting over opname van de gemeente
- Jaap Dieleman over de opname: een sprookje of werkelijkheid?
- Hoe Bijbels is de zogenaamde 'Opname van de gemeente'?
Meer over Opname van de gemeente »

Reacties

tja wat moet ik hiervan zeggen. groot deel is waar groot deel eigen interpretatie.
De uitleg van Jaap Dieleman, laat tevens Gods grote genade zien t.a.v. de volken. Een genade tijd van 1000 jaar vrede, Satan wordt gebonden (Op.20). Maar eerst de z.g. grote verdrukking 2 x 3,5 jr. Vervolgens de slag rond Jeruzalem (Za.14) alwaar de Here zal komen op de Olijfberg en zijn volk Israël zal verlossen en de volken zal straffen die Israël benauwden. Bekering van het Joodse volk (Op.1/Za.12). De tijd dat de slip van een Joodse man wordt vastgegrepen (Za.8). Na die 1000 jr. Satan nog los, waarna de grote witte troon, eindoordeel.
P
Prachtige uitleg, wacht niet op de wederkomst want dan ben je te laat, je mist de grote bruiloft de GEMEENTE met JEZUS, Hij komt ons tegemoet en neemt ons mee in Zijn heerlijkheid ons te verenigen als Bruid en Bruidegom. Als je dit aan je voorbij laat gaan zonder die verwachting waar blijft dan de hoopvolle verwachting als je dit wegwuiften een afwachtende
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen