Le Pas Opton

Dagelijks leven

04 juni 2019 door Hendriëlle de Groot

Dit is de favoriete vakantiebestemming van Kees Kraayenoord

Kees Kraayenoord koestert mooie herinneringen aan de vakanties op Le Pas Opton waar hij jaarlijks met z'n gezin heen gaat, maar ook aan die prachtige vakantie in Australië. "Toen ik aan de baai stond en het opera house en de bridge zag had ik echt zo’n kippenvel moment!" 

Le Pas Opton van Spring Harvest Holidays is een internationaal christelijk vakantiepark gelegen aan de westkust van Frankrijk, in de Vendée. Een warme, open sfeer, het ongedwongen programma en de allerbeste sprekers en aanbiddingsleiders garanderen een ontspannen en plezierige vakantie voor jong en oud.

Wat is je mooiste vakantieherinnering?
“Met Oudjaar hebben we met hele gezin en alle vriendjes aan tafel onze mooiste herinneringen opgehaald. Ook mijn mooiste vakantieherinnering aan Australië kwam voorbij. Vorig jaar kwamen we na 24 uur vliegen aan bij mijn dochter in Australië. Ik vond vooral Sydney prachtig. Toen ik aan de baai stond en het opera house en de bridge zag had ik echt zo’n kippenvel moment! Het was echt te gek om mijn dochter weer te zien samen met het hele gezin. Voor mij was dat niet alleen het hoogtepunt van het jaar maar misschien wel één van de hoogtepunten van mijn bestaan. Dit was echt een bucketlist dingetje.”

Met wie ga je het liefst op vakantie?
“Ik ga het allerliefste op vakantie met mijn gezin! Wanneer we op vakantie gaan naar Le Pas Opton in Frankrijk waar we jaarlijks komen, gaan we met nog twee andere gezinnen erbij. We hebben een mooie dynamiek gevonden om elkaar vrij te laten maar ook om samen dingen te doen. Dan hebben we een heerlijke tijd als vrienden wanneer we tot diep in de nacht met een lekker wijntje gezellig kletsen bij de caravan. Kortom, ik vind het geweldig om met vrienden op vakantie te gaan maar het allerliefst ben ik met mijn gezin. Daarnaast hou ik ook veel van een minivakantie met mijn vrouw Nicole. Heerlijk om ook even met z’n tweetjes te zijn.”

Je vertelde dat je naar Le Pas Opton in Franrijk gaat, wat maakt deze plek zo bijzonder?
“De Atlantische oceaan vind ik fantastisch, de golven en de grote getijdeverschillen. Je kunt daar als het eb is honderden meters de zee inlopen over de rotsen heen, die met vloed onder water staan. Dat is super.
Wat deze plek zo ongelofelijk gaaf maakt is dat ik er altijd iets meer van God vind. Ik word verrast door wie God is. En dat heeft ook te maken met de Bijbelstudie inleiders, dat zijn heel goede sprekers. Als ik er ‘s ochtends op mijn slippertjes naar toeloop, ervaar ik zo’n rust. Ik geniet enorm van de aanbidding die er is op Le Pas Opton. En er is heel veel ruimte voor ontspanning, lol, zwemmen, wandelen langs de oceaan. Voor ontmoetingen, vriendschap, wijn en pizza aan het strand, noem maar op. Die mooie combinatie is zo gaaf. Ik vind Le Pas Opton echt te gek!”

"Toen ik aan de baai stond en het opera house en de bridge zag had ik echt zo’n kippenvel moment!"

Welk boek heeft jou tijdens een vakantie het meest geïnspireerd?
“Ik lees vooral als ik op vakantie ben. Ik denk dat ik.. lange stilte.. Jaaa ik weet het! Het boek Delirious van Martin Smith heeft me het meest geïnspireerd. Ik las het op een vakantie in Turkije. Nooit is een boek voor mij zó levensveranderd geweest als dat ene hoofdstuk waarin Martin Smith zegt: “en toen stopte ik met Delirious”. Dit was voor mij zo’n ommekeer dat ik er zelfs naar verwijs in mijn eigen boek Backstage. We stonden zelf op een kruispunt in ons leven. Ik had het gevoel dat ik moest stoppen met bepaalde activiteiten maar ik wist niet precies met welke. Ik las hoe God Martin Smith terug riep in de intimiteit en hoe hij het hele circus om hem heen terug gaf aan God. Ik dacht: dit is wat God ook aan mij vraagt, lever jouw hele circus in en vind Mij weer. Dat was voor mij zo’n verademing…”

Dat vind ik ook zo mooi aan vakantie. Dat je even de gekte en de drukte verlaat en letterlijk op afstand bent. In de ontspanning was dit voor mij zo’n helder moment, dat ik heb ervaren als ‘God sprak’ en ik had kippenvel met 30 graden aan de rand van het zwembad in Turkije.”

Wat is je favoriete vakantie-cd of muziek?
“Mijn favoriete vakantie cd is Mercury falling van Sting. Dit is een cd die hij echt geschreven heeft over verandering in je leven, van getrouwd zijn en echtscheiding, dat soort thema’s behandelt hij. Sting werkt vaak heel thematisch op zijn albums en dit is zo’n leuke, leuke plaat. Die moet altijd in de buurt zijn. Niet dat ik iets te zeggen heb over wat er bij ons in de auto gedraaid wordt hoor, maar dat maakt niet uit. Het idee dat ik de cd bij me heb is genoeg.”

"In mijn werk zit God ook vaak in de activiteit en op vakantie wordt dat bij God zijn meer intiem"

Welke rol speelt vakantie in je creatieve proces als muzikant/voorganger/aanbiddingsleider?
“Voor mij zijn vakanties altijd wel momenten van beslissingen. Niet rigoureus dat we alles anders gaan doen. Het zijn meer accentkeuzes van wat prioriteit heeft en wat ik aan een ander moet laten of moet loslaten. Het helpt me dan om vanuit een soort helicopterview te kijken. In mijn werk pak ik door de tijd heen vaak steeds meer op. Ik ben best slecht in nee zeggen. Vakantie helpt mij om me daar weer van los te schudden. Net als een hond die uit het water komt en zich los schudt. Dat is het beeld dat ik daar bij heb, een soort refreshment om vervolgens weer die dingen te gaan doen die ik echt moet doen en die echt bij mij passen.”

Is er ooit een song van jou op Le Pas Opton geboren?
“Nee, ik heb daar geen liedje geschreven. Ik heb wel eens ergens anders in de herfstvakantie ‘Jesus more’ geschreven. Ik denk dat ik op Le Pas Opton misschien wel eens aan een liedje begonnen ben, maar dat heb ik dan niet afgemaakt.”

Lukt het je juist wel of juist niet om tijdens je vakantie meer tijd voor God te maken?
“Meer tijd voor God? Vooral ook meer tijd voor mezelf. Ik ben in de vakantie vooral op zoek naar God en mezelf. In mijn werk staat God centraal in de kerk, de preek, in de aanbiddingsdienst en ook tijdens optredens. En op vakantie mag ik ook dat allemaal loslaten. In mijn werk zit God ook vaak in de activiteit en op vakantie wordt dat bij God zijn meer intiem. Ik moet daar eerlijkheidshalve ook bij zeggen dat vakantie dan ook een soort ontregeling voor mij is omdat ik zo gewend ben aan God in de activiteit. Dat kan soms heel eenzaam voelen. Dan denk ik: waar is God nu eigenlijk? Ik ben zo gewend dat Hij er gewoon is op mijn werk. En dan ontdek dat God er ook is als ik met mijn kinderen op een strandstoel zit. Dat is ook leven met God. Dan moet ik even weer herijkt worden en Hem op een andere manier vinden en dat is juist heel goed voor mijn relatie met Hem.”

Heb je ooit een vakantieliefde gehad?
“Nee! Ik heb nooit een vakantieliefde gehad? Ik heb al sinds mijn 15e verkering met Nicole," vertelt hij lachend. "Nicole was en is het voor mij!”

Welke vakantiebestemming staat nog op je bucket list en waarom?
“Sowieso Nieuw-Zeeland, dat had ik natuurlijk moeten doen toen we in Australië waren, maar dat hebben we niet gedaan. Maar ik heb er nog één. Sinds Nicole en ik verkering hebben willen we altijd nog een keer naar Hawaï, daar zijn we nog niet geweest. Dat zijn de twee gebieden die me echt geweldig lijken." 

Meer weten over Le Pas Opton? Klik hier voor meer informatie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!