Ds. F. van Binsbergen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Waar is God als ik pijn heb?

“Ook oprechte christenen kunnen God niet begrijpen. ‘Waar is God als ik pijn heb?,’ is een vraag die echt niet alleen door buitenstaanders wordt gesteld.” Ds. F. van Binsbergen sprak onlangs bij een door Geloofstoerusting georganiseerde thema-avond over dit onderwerp. De hersteld hervormde predikant uit Schoonrewoerd deelt drie lessen. “In Zijn eigen Bijbel geeft God alle ruimte om de lijdensvraag te stellen.”

Van Binsbergen verwijst naar een jonge predikant. “Vol vuur en liefde voor Christus begon hij aan zijn bediening. Zijn gemeente groeide. Hij ervoer de zegen van God en was dolgelukkig. Aan zijn preken kon je proeven dat hij dichtbij God leefde. Maar toen werd zijn vrouw ziek. Na een vreselijke lijdensweg stierf zij. Deze dominee kon niet meer preken. Op een winterdag liep hij naar het graf van zijn vrouw. Op de steen schreef hij in de sneeuw: ‘God is…’ Machteloos? Hij aarzelde. Kan ik dat zeggen? Zo voelde het. ‘God is dood.’ De dominee kijkt om en ziet een meisje. ‘Dominee, mag ik het afmaken?’. Ze schrijft als ‘God is…’ het woord ‘liefde.’ ‘Dat heb ik van uw vrouw geleerd,’ voegde ze eraan toe.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Ds. Paul Visser: "Jezelf geestelijk opkrikken heeft geen zin"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
Meer over Preekverslagen »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen