Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2017 door Redactie

Vimeo sommeert christen video's over homoseksualiteit te verwijderen

Videowebsite Vimeo, de grootste online concurrent van YouTube, ligt onder vuur. Aanleiding is een column van de invloedrijke christelijke columnist Dr. Michael Brown. Hij meldde dat Vimeo een christen een tijdje terug heeft gesommeerd zijn video's te verwijderen. De reden: de video's van de desbetreffende christen roepen op om te breken met een homoseksuele levensstijl. 

Dr. David Kyle Foster is directeur van Pure Passion Ministries en leefde zelf lange tijd als homo. Hij brak daarmee, omdat hij vanuit zijn christelijke geloofsovertuiging tot de conclusie kwam dat hij die levensstijl moreel niet kon verantwoorden. Vanuit zijn bediening maakt hij hier al jarenlang christelijke video's over, met onder andere levensverhalen van andere mensen die hebben gebroken met een praktiserend homoseksuele levensstijl. Geen probleem zou je denken, want ook als je het hier niet mee eens bent, er is en blijft er toch sprake van vrijheid van meningsuiting? Niet bij Vimeo, zo schrijft Michael Brown.

Vimeo mailde David Kyle Foster met de opdracht de 850 video's te verwijderen omdat de video's zouden aanzetten tot haat (jegens homo's, red.). De video's zijn inmiddels verwijderd door het bedrijf. 

Michael Brown: "Als Jezus dus je leven heeft veranderd en je heeft bevrijd van homoseksuele praxis, is je getuigenis dus niet welkom op Vimeo. Nu niet, nooit niet."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen