Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 maart 2017 door EO

Henk Binnendijk: "Mijn vrouw heeft een koninklijke tweede plek in mijn leven"

"Voordat ik met mijn vrouw trouwde zei ik tegen haar: 'Wees ervan bewust dat je de tweede plaats hebt in mijn leven, want Jezus heeft de eerste plaats.' Ik zei er nog iets achteraan: 'Maar ik garandeer jou dat als Jezus op de eerste plaats staat, jij een koninklijke tweede plaats krijgt'," zei Henk Binnendijk in gesprek met de EO. De voormalig tv-presentator vertelt over zijn leven met God.

Binnendijk legt uit waarom zijn vrouw het geen probleem vindt dat zij op de tweede plek staat. "Als ze op de eerste plaats zou staan, komt ze er veel slechter vanaf. In ieder huwelijk zijn er conflicten. Dat geldt ook voor ons. Als dat het geval was zei mijn vrouw: 'Zou je niet eens een uurtje naar je kamer gaan?'. Dat deed ik vervolgens. Ik ging dan stil achter mijn bureau zitten. Na een tijdje had ik de kracht om tegen God te zeggen: 'Zegt U maar wat U ervan vindt.' Toen was God in staat om door Zijn Woord en mijn gedachten heen te laten zien waaraan ik schuldig was. Vervolgens ging ik weer naar mijn vrouw en zei ik: 'Lieve schat, wil je vergeven dat ik dat heb gezegd?'.

Stilte is Gods atelier. Ik hoor mensen vaak klagen dat ze zo weinig van God merken. Dat komt doordat we in deze tijd veel te druk zijn. We laten zoveel naar binnen komen dat we God niet de kans geven om erdoorheen te breken."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Foto: Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen