ds. C. G. Vreugdenhil
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?

“Dankzij het duizendjarig vrederijk hoeven we niet te denken: het wordt erger en erger met deze wereld. Nee, het is een teken van hoop dat God ons geeft,” zegt ds. C. G. Vreugdenhil. Onlangs verscheen zijn uitgave ‘Zie ik kom haastig’. De gereformeerde gemeente-predikant wijst op het geweldige toekomstperspectief van de christelijke gemeente. Het duizendjarig rijk is volgens hem één van de hoopvolle tekenen in de eindtijd.

“Er is maar één plaats in de Bijbel waar over het duizendjarig rijk wordt gesproken,” vertelt hij. “En dat is Openbaring 20. De vraag is: moeten we dit wel of niet letterlijk opvatten. Gelet op de getallensymboliek in Openbaring kan ik het moeilijk aanvaarden dat die duizend jaar letterlijk zou zijn. Maar dat is niet het belangrijkste. De één spreekt over letterlijk duizend jaar en een ander een bepaalde periode.” Om duidelijk te maken hoe moeilijk een eenvoudige uitleg van het duizendjarig vrederijk is, zet Vreugdenhil een aantal visies op een rijtje:

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Orlando Bottenbley ziet link tussen corona en de eindtijd: "Kans is groot dat Jezus binnen 15 jaar terugkomt"
- Wim ziet tekenen van de eindtijd in het Midden-Oosten: "Legers gaan de strijd aan met Israël"
- Waarom de wederkomst van Jezus zo uniek is
Meer over Wederkomst en eindtijd »

lik hier om het boek van ds. C. G. Vreugdenhil te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het zal 1000 jaar vrede zijn op aarde, onder de regering van Koning Jezus, de duivel gebonden. Daarna zal de duivel losgelaten worden en zal blijken dat er toch nog mensen zullen zijn die hem liever volgen dan Jezus, zodat het voor iedereen helder moet zijn, dat elk mens om zijn eigen zonden veroordeeld zal worden, iedereen die niet in het Boek des Levens geschreven is. Van hen die nu en straks in Jezus geloven, staat de naam in het Boek des Levens. De jouwe ook? De mijne wel.
Petrus zei: “Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont” (2Petr.3:13). Deze geweldige belofte zal vast, zeker en volledig - letterlijk in de zichtbare en in de geestelijke wereld - in vervulling gaan. Zie Openb. 21 en 22. U hoeft zich ten aanzien van een “duizendjarig vrederijk” niet in één van de genoemde theologische hokjes te laten duwen. Het woord “rijk” komt in Openbaring 20 niet voor, het gebruik van deze term is misleidend. U hoeft niets “te vergeestelijken” of (2)
(2) ) “te verletterlijken”. Er zijn voldoende redenen om aan te nemen dat het bij de periode van duizend jaar (een symbolisch getal voor een lange periode tot het moment van de nieuwe aarde) in het boek Openbaring gaat om een geestelijke realiteit. Ik noem er een paar:a. Het boek Openbaring is een troostboek voor de eerste lezers én de getrouwe getuigen in alle eeuwen van de kerkgeschiedenis: ze zijn gedood maar ze leven. “zij leefden en gingen als koningen regeren met Christus” (Openb.20:4).

Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (5)