Israëlisch raketschild onderschept Syrische langeafstandsraket

20-03-2017 door Christenen voor Israël

Iets meer dan een week nadat Premier Netanyahu naar Moskou reisde om met president Poetin te spreken over de zorgelijke situatie in Syrië waar Iran het machtsvacuüm vult dat door anderen wordt achtergelaten, beleefde Israël de eerste serieuze crisis met Syrië sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967, laat Christenen voor Israël weten.

Op donderdagnacht jl. werd Israël gedwongen om het Arrow 3 rakettenschild voor het eerst te gebruiken tegen een inkomende Syrische langeafstandsraket. Dit gebeurde nadat Israëlische gevechtsvliegtuigen in de buurt van de historische stad Tadmor (Palmyra) in centraal Syrië een wapenkonvooi bestemd voor Hezbollah in Libanon aanvielen.

Naar verluidt ging het om een transport van hypermoderne Noord-Koreaanse langeafstandsraketten die vermoedelijk via Irak naar Libanon werden gebracht. In tegenstelling tot alle eerdere Israëlische luchtaanvallen op dit soort konvooien en Hezbollah-commandanten werden de Israëlische gevechtsvliegtuigen nu onder vuur genomen door het Syrische leger.

Op zondag werd duidelijk dat Israël word zal houden en acties in Syrië zal blijven uitvoeren. Eerst was er minister van Defensie Avigdor Lieberman die zei dat wanneer Syrië opnieuw raketten op Israëlische vliegtuigen zou afschieten dat dan de totale Syrische luchtdefensie zou worden vernietigd. Een paar uur nadat Lieberman deze uitspraak deed kwam het nieuws dat Israël bij een actie in de grensplaats Kuneitra op de Golanhoogvlakte waarschijnlijk het hoofd van de Syrische luchtdefensie had uitgeschakeld.

Lees hier meer op de site van Christenen voor Israël.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Israëlisch raketschild onderschept Syrische langeafstandsraket
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!