Ds. Arie van de Veer over het gelijkenis van de ponden

20-03-2017 door EO

"In de gelijkenis van de ponden vertelde Jezus over een toekomstig koning. Hij ging naar het buitenland om daar tot koning uitgeroepen te worden. Hij liet zijn knechten achter. Hij beloofde zo snel mogelijk terug te keren. Ondertussen moesten zij zich redden met wat geld. Iedereen kreeg hetzelfde bedrag," schrijft ds. Arie van der Veer.

"Het was een betrekkelijk klein bedrag. Eén knecht was tenminste van mening dat hij daar helemaal niets mee kon. De anderen gingen wel aan de slag. Toen gebeurde er iets wat zij helemaal niet verwacht hadden: het geld groeide vanzelf aan. Je zou het in onze tijd kunnen vergelijken met aandelen. Maar die bestonden toen nog niet. Er gebeurde iets wat normaal nooit gebeurt. Dat zijn we wel gewend van de verhalen van Jezus. Het geld groeide als een groeidiamant. Natuurlijk hebben de knechten er wel wat mee gedaan.

Alleen die ene knecht deed er helemaal niets mee. Maar het ‘groeien’ van het geldbedrag was toch buitengewoon. Je merkt dat ook aan de reactie van de knechten, wanneer ze de heer bij zijn thuiskomst vertellen wat er met het geld is gebeurd. Ze zeggen niet: ‘Wij hebben zoveel verdiend’. Nee, ze zeggen: ‘Heer, uw geld heeft zoveel opgeleverd’."

Lees hier de volledige Bijbelstudie van ds. Arie van der Veer.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Ds. Arie van de Veer over het gelijkenis van de ponden
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!