God

20 maart 2017 door Reformatorisch Dagblad

Vijf uitspraken van ds. Willem Glashouwer over de eindtijd

Ds. Willem Glashouwer is ervan overtuigd: de wederkomst is aanstaande. "Wij behoren tot de generatie die twee bijzondere tekenen in vervulling ziet gaan: de verkondiging van het Evangelie over de hele wereld en het herstel van Israël," vertelt de predikant in gesprek met het Reformatorisch Dagblad. We zetten een aantal reacties op een rijtje.

  • "Wij zijn een bijzondere generatie. Profetieën gaan voor onze ogen in vervulling. De kerk heeft het Joodse volk eeuwenlang links laten liggen. Maar we zien dat de Allerhoogste kennelijk nog altijd een relatie met Zijn eerstgeboren zoon heeft. Het nationaal herstel, de stichting van de staat Israël, zal worden gevolgd door het geestelijke herstel."
  • "Als ik in Jesaja 17 lees dat Damascus met de grond gelijk zal worden gemaakt, dan weet ik uit de geschiedenis dat Damascus nog nooit helemaal vernietigd is. Dat gaat dus nog wel een keer gebeuren. En als je ziet wat er nu gebeurt in Syrië… Ik ben geen koffiedikkijker, maar ik weet dat God Zijn beloften waarmaakt."
  • Over het in zijn ogen duidelijkst eindtijdteken: "Het nationaal herstel van Israël. Met andere woorden: de stichting van de staat in 1948 en de terugkeer van de Joden. Dit zal leiden tot de komst van Zijn koninkrijk. En Hij zal zitten op de troon van Zijn vader David."
  • "In Zacharia 14 staat dat de Olijfberg in tweeën zal splijten. Jeruzalem ligt op een breuklijn die loopt van Centraal-Afrika tot aan Syrië en is dus aardbevingsgebied. Ik denk dat er geologische activiteiten gaan plaatsvinden waardoor de aardbodem onder Jeruzalem omhooggedrukt wordt. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor de twee moskeeën die daar nu staan."
  • "Ik denk dat de machten van de duisternis veel beter beseffen hoe laat het is op de klok van de wereldgeschiedenis dan menige dominee. Zij stuwen de geschiedenis voorwaarts naar het door Hem gestelde doel. Zij zullen proberen God te blokkeren in de uitvoering van Zijn heilsplan. De islamitische wereld stelt nu zelfs dat er nooit een Joodse tempel heeft gestaan op de Tempelberg."

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad.

Foto: Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher