Cliënten van De Hoop fietsen in 48 uur Nederland rond

20-03-2017 door De Hoop ggz

Van 22 tot 24 juni 2017 fietst een team van (ex) cliënten van De Hoop de 48-uurstocht Cycle for Hope Rondje Nederland. In estafettevorm wordt binnen 48 uur een afstand van 1.200 kilometer afgelegd. Het team haalt een minimaal bedrag van 9.000 euro op om professionele zorg voor hulpbehoevenden mogelijk te maken. Maaike: “Ik zou iedereen aanraden om mee te doen aan het evenement Cycle for Hope. Niet alleen voor de uitdaging voor jezelf, maar ook omdat je anderen helpt hun leven weer op de rit te krijgen.”

Maaike Arensman heeft hulp ontvangen bij De Hoop. Na een behandeling van ruim drie jaar voor depressie, Posttraumatische- Stressstoornis en Borderline, woont ze nu samen met haar vriend in Middelharnis. En dat gaat goed. Maaike doet mee als begeleider van Team De Hoop omdat ze als ex cliënt weet hoe belangrijk hulp is, en ze anderen die kans ook wil geven. “Het is een geweldige ervaring. Je doet het samen en dat is de boodschap die Cycle for Hope ook uitdraagt: ‘samen tegen verslaving’."

Support
Als begeleider zorg je er niet alleen voor dat praktisch gezien alles goed verloopt, maar ‘support’ je de renners ook metaal tijdens deze monstertocht. “Dat heb je ook echt nodig,” zegt een deelnemer van het team die al eens eerder heeft meegedaan aan Cycle for Hope. “Wanneer je benen verzuren, de vermoeidheid toeslaat en je je afvraagt of je het wel gaat redden, is het heel fijn als iemand tegen je zegt dat je het wel gaat redden. Dat klinkt nu misschien heel eenvoudig, maar dan hebben die woorden veel meer waarde.”

Opbrengst
Via het evenement Cycle for Hope wordt geld opgehaald voor De Hoop ggz in Dordrecht. Met de opbrengst van het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dat mensen met een verslaving en mensen met psychische problemen bij De Hoop geholpen kunnen worden. Mensen zoals Johan, die voor verslaving bij De Hoop terecht is gekomen. Door zijn deelname wil hij graag iets terug doen. Johan (36): “Ik ben in behandeling geweest voor een cocaïne – en alcoholverslaving. Ik fiets mee omdat ik vind dat iedereen een tweede kans verdient. Maar ook dat het goede werk van De Hoop bekend wordt gemaakt.” En Paul Guijt, deelnemer en ex cliënt van De Hoop, gelooft in herstel en een nieuw leven na verslaving. “Ik ben zelf gast geweest bij De Hoop, en dat heeft mijn leven gered. En als ik op deze manier iets kan doen waardoor het leven van iemand anders gered kan worden, kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik dit samen met mijn team mag doen.”

Mooie ervaring
Maaike kijkt uit naar Rondje Nederland 2017. “Het is een mooie uitdaging om de renners zo goed mogelijk te begeleiden en te zorgen dat alles in orde is. Ik verwacht ook veel gezelligheid, dat het een hecht team wordt die er voor gaat en dat iedereen de finish haalt. Je hebt weinig slaap en het is een lange tocht, maar je krijgt er een hele mooie ervaring voor terug die je nooit meer vergeet.” Paul: “Ik denk dat het goed is als we ons blijven inzetten voor elkaar, want door deel te nemen verbind je je niet alleen aan elkaar maar ook aan jezelf, door samen voor een groter doel dan jezelf te strijden. En gewoon omdat het een geweldig evenement is die je niet mag missen. Ik verwacht een lach en een traan en veel nieuwe indrukken die tot een fantastisch geheel zijn voor elkaar.”

Team De Hoop organiseert op zaterdag 29 april een benefietconcert. Artiesten zijn: Wim Bevelander, Chainbreakers, Jonny and the Jazzuits en de Gastenbidstondband. Aanmelden kan via Facebook of stuur een mailtje naar Marije Kornet: marijekornet@hotmail.com

Klik hier voor meer informatie over Cycle for Hope en Team De Hoop.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Cliënten van De Hoop fietsen in 48 uur Nederland rond
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!