Nieuws

17 maart 2017 door Jeffrey Schipper

"Overwinning Denk is teken van islamisering Nederland"

“De verkiezingszege van Denk toont aan dat Nederland islamiseert. Dit kan ten koste van de christelijke normen en waarden waar Nederland op is gebouwd.” Evangelist Peter Hazenoot heeft vanaf Aruba de Tweede Kamerverkiezingen uitgebreid gevolgd. Met hem bespreken we deze week drie nieuwsberichten.

Rutte: 'Nederland zegt 'ho' tegen verkeerd populisme'
VVD-leider Mark Rutte is bijzonder dankbaar voor het resultaat en benadrukt vooral dat Nederland na de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen 'ho' heeft gezegd tegen het verkeerde soort populisme.

Peter verbaast zich over het grote verschil tussen de regeringspartijen VVD en PvdA. De partij van Mark Rutte leverde 10 zetels in. Het verlies is met 29 zetels voor de sociaaldemocraten veel groter. “De VVD is nauwelijks afgestraft en de PvdA is bijna doodgemarteld. Ik vind het marginale verlies van de VVD jammer, omdat ik deze partij niet zo beschaafd vind als op het eerste gezicht lijkt. Rutte heeft veel leugens gebezigd en is talloze beloften niet nagekomen.

Ook heb ik mijn twijfels bij de betrouwbaarheid van de ChristenUnie,” vervolgt de evangelist. “Ze hebben niet alleen een partij (de PVV, red.) uitgesloten maar ook politiek en geestelijk leiderschap door elkaar gehaald. De CU heeft succesvolle voorgangers als Henk Stoorvogel en Orlando Bottenbley aangesteld als lijstduwers. Dat vind ik geen kwestie van gezonde politiek. Het is twijfelachtig als dienaren van het Woord politiek worden ingezet. Als je het politieke spel op die manier speelt, is het niet vreemd als er wordt getwijfeld aan je integriteit.”

"De verkiezingszege van Denk toont aan dat Nederland islamiseert. Dit kan ten koste van de christelijke normen en waarden waar Nederland op is gebouwd"

De verkiezingsoverwinning van Denk baart Peter grote zorgen. “Ze kiezen voor een populistische en polariserende stijl van politiek bedrijven. Bovendien richt partijleider Kuzu zich uitsluitend op mensen met een migrantenachtergrond. Als deze partij groter wordt kan dit een volgende stap zijn in de islamisering van ons land. En dat kan ten koste gaan van de christelijke normen en waarden waar Nederland op is gebouwd. Nu Denk een plek krijgt in de Tweede Kamer is het tij volgens mij niet meer te keren.

Het is vreemd dat de PVV wordt beschuldigd van ‘verkeerd populisme’. Dit mag in combinatie met Denk in mijn ogen wat vaker worden gebruikt.”

Turkije na verkiezingsuitslag: Snel 'heilige oorlogen' in Europa
In een eerste reactie op de verkiezingsuitslag in Nederland laat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken weten dat Europa binnenkort de plaats zal zijn van ‘heilige oorlogen’. Dit is het gevolg van de diplomatieke ruzie tussen Nederland en Turkije.

“In relatie met Turkije deed Nederland lange tijd vooral aan symptoombestrijding. Dat komt toch over als een pleister plakken op een aangevreten, diepe wond. Het wordt tijd dat Nederland de door Turkije aangerichte wond in onze samenleving harder gaat aanpakken. Hoe? Pak de dubbele nationaliteit aan. Hoe is het mogelijk dat in Nederland geboren Turken de Turkse dienstplicht vervullen? Turken in Nederland zijn onderdeel van déze samenleving en zouden niet door Erdogan ingezet moeten worden.

Voor christenen in Nederland is het nu noodzaak om te bidden voor de overheid. Ook buiten verkiezingstijd. En daarnaast moeten we staan voor onze principes en niet toegeven aan de provocaties van Erdogan. Nederland heeft nog steeds christelijke wortels en daar mogen we ons op beroepen. En dat kan niet door ons tolerant op te stellen tegenover intolerantie.”

"Het wordt tijd dat Nederland de door Turkije aangerichte wond in onze samenleving harder gaat aanpakken"

Alexander Pechtold (D66) weigert PVV expliciet te feliciteren met verkiezingswinst
D66-leider Alexander Pechtold heeft woensdagavond aan het begin van zijn overwinningsspeech winnende partijen VVD en GroenLinks gefeliciteerd en het CDA en ‘alle andere partijen’, maar weigerde PVV expliciet bij naam te noemen.

“Dit is kinderachtig en een belediging voor de honderdduizenden mensen die op de PVV hebben gestemd,” vindt Peter. “Als je zo beschaafd bent om tegenstanders te feliciteren, feliciteer ze dan allemaal. De PVV overslaan is een foute inschatting omdat daarmee het signaal wordt afgegeven dat de PVV-kiezers er toch niet helemaal bij horen in dit land. Een partij met 20 zetels kun je niet negeren of wegdenken uit onze samenleving.”

Ook vindt Peter het verkeerd dat bijna aller partijen de PVV voorafgaand aan de verkiezingen hebben uitgesloten. “Je kunt van de SGP zeggen wat ze wil, maar deze partij heeft zich als één van de weinigen waardig opgesteld tegenover de PVV-aanhang. Veel mensen hebben met hun hart op de PVV gestemd. Daar moeten we iets mee. Er is namelijk een groeiende ontevredenheid over de islamisering van Nederland. En een wezenlijk deel van het volk wil verandering.”

Peter benadrukt dat hij geen PVV-kiezer is. “Nee, ik zit echt niet op premier Wilders te wachten. Maar tijdens het formatieproces praten met de PVV lijkt mij, gelet op de verkiezingsuitslag, heel reëel. De ChristenUnie heeft de afgelopen jaren ook akkoorden gesloten met een partij die ideologisch ver van hen vandaan stond: D66. Waarom wel samenwerken D66 en niet met de PVV?”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen

Henk Westbroek onthult alvast zijn grafsteen (met een hilarische tekst)

In het EO-programma De Kist onthult Henk Westbroek alvast zijn grafsteen. We konden wel lachen om de tekst die erop staat. Origineel is het in ieder geval. "De tekst is ook voor vriend en vijand geschikt," zo vertelt hij openhartig.  Bekijk hier wat voor tekst er op het graf van Henk Westbroek komt te staan. 

Hongaarse premier: "Christendom is de laatste hoop van Europa"

De rechts-conservatieve premier van Hongarije, Viktor Orbán, heeft gezegd dat het christendom de laatste hoop van Europa is. Hij beschuldigt politici uit Berlijn, Parijs en Brussel van het verval van het christendom en de opkomst van de islam op ons continent. Dat zegt Orbán in een jaarlijkse toespraak waarin hij reflecteert op de staat van het land. De premier vertelt dat hij zich zal blijven verzetten tegen migratie. Orbán is van mening dat de islam binnenkort op de deur van Centraal-Europa zal kloppen. Hij bew...
CIP+

Albert verklaarde de biddende Martin Koornstra voor gek - en kan nu weer lopen

“Het was een wonderlijke zaterdag.” Albert Bos is nog altijd onder de indruk van wat hem op Urk is overkomen. En wat hem is overkomen kunnen we allemaal zien in dit filmpje. In het inmiddels veelbesproken filmpje dat op social media vaak werd bekeken en gedeeld zou te zien zijn dat hij wonderbaarlijk werd genezen van pijn in z’n been. Er werd triomfantelijk met krukken gezwaaid vanwege de gebedsgenezing. Mensen juichten van blijdschap. CIP.nl sprak maandagmiddag met Albert en zijn vrouw Carla. Wat is er precies gebeur...

Deze Bijbeltekst was overal in het huis van evangelist Billy Graham te vinden

De woensdag overleden Billy Graham (99) was vastbesloten om de rest van zijn levensdagen door te brengen met het Woord van God. Billy’s zoon, Franklin Graham, onthulde onlangs via Facebook de Bijbeltekst die overal in zijn huis te lezen is. Hij legde uit wat de geestelijke betekenis is voor zijn vader. “Nog altijd heeft mijn vader Billy Graham een Bijbelvers op de muur van zijn slaapkamer, in HEEL grote letters,” schrijft Graham op Facebook. “Het is trouwens ook in de eetkamer, in de badkamer en op tientallen andere...
CIP+

"Homo’s mogen hun geaardheid aanvaarden, beleven en uiten"

“‘Je mag wel homo zijn maar het niet praktiseren’. Dit is een goedkope en makkelijke uitspraak,” stelt ds. M. M. van Campen. De hervormde predikant preekte onlangs over het thema ‘Hart Voor Homo’s’ in zijn gemeente in Rotterdam-Zuid. "Je mag je geaardheid aanvaarden, beleven en uiten als onderdeel van jouw unieke persoonlijkheid. Maar de Bijbel trekt een grens bij geslachtsverkeer," maakt hij duidelijk. “Probeer je eens in te denken hoe het is om nooit seksuele omgang te hebben met...

Wat gisteren ‘normaal’ was, is nu ‘vreemd’

"De tijd is een raar iets. Wat gisteren ‘normaal’ was, is nu ‘vreemd’. Wat gisteren ‘vreemd’ was, is nu ‘hip’. Wij wisten niet hoe snel wij van de percolator af konden komen. Nu is het ‘cool’ om met zo’n ding je koffie te zetten. ‘Het milieu’ was in mijn jeugd links en ‘geitenwollen sok’," vertelt ds. Jan Rinzema in een nieuwe overdenking."Nu is het ‘milieu’ mainstream. ‘Vegetarisch’ riep 20 jaar geleden argwaan, achterdocht...

Classis GGiN stelt commissie in voor vertrouwensbreuk Opheusden

De classis Oost van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) heeft vrijdag een commissie ingesteld die de opdracht heeft de vertrouwensbreuk binnen de gemeente van Opheusden te onderzoeken en zo mogelijk te helen, laat het Reformatorisch Dagblad weten. Ds. A. van Voorden van de GGiN te Opheusden heeft de afgelopen weken niet gepreekt. Aanleiding is een vertrouwensbreuk tussen predikant en kerkenraad. De nu ingestelde commissie brengt verslag uit op 22 maart. Ook besloot de classis dat ds. Van Voorden met ingang...
CIP+

"Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren"

“Ik heb de laatste tijd meerdere keren de opmerking gehoord: ‘Sinds ik niet meer naar de kerk ga, heb ik meer ruimte om te geloven.’ Dat klinkt als vloeken in de kerk, maar toch gebeurt het.” Theoloog Remmelt Meijer sprak het afgelopen jaar verschillende kerkverlaters. Zelf noemt hij ze liever grensgangers, omdat de kerkdeur voor velen niet definitief dicht is. “Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren,” merkt de pionier op. Je sprak een groep kerkverlaters/grensgangers en schreef...

Is de hele wereld met God verzoend?

'In 2 Korinthe 5:19 staat dat God de wereld in Christus met zichzelf verzoende. Maar dan staat er in vers 20: laat je met God verzoenen. Dat snap ik niet. In de vorige regel staat dat het al gebeurd is en daarna staat dat het nog moet gebeuren. Hoe zit dat dan? Als iemand zich niet bekeerd heeft worden ze wel weer toegerekend?,' vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. P. D. J. Buijs geeft antwoord."Paulus laat zien dat door het volbrachte werk van de Heere Jezus er een nieuwe situatie is ontstaan," l...
CIP+

Refoweb-boys: "De reformatorische gezindte is volwassen geworden"

“We zien steeds minder oppervlakkige vragen over tv-kijken of een hoed dragen. De reformatorische gezindte is volwassen geworden,” zegt Gert Janssen. Samen met Henk Aalbers is hij initiatiefnemer van Refoweb.nl. Daar kunnen mensen, binnen en buiten de reformatorische gezindte met bijna al hun vragen terecht. CIP.nl zocht het duo op. “Het zou mooi zijn dat er een moment komt dat we onszelf kunnen opheffen.” Wat begon met een chatbox is uitgegroeid tot een vragenrubriek met een enorm archief. Ook is...

OM eist 18 maanden cel tegen leider (77) evangelisch zorgcentrum

Tegen Aaldert van E., voormalig leider en directeur van verschillende evangelische zorgcentra, is dinsdag een gevangenisstraf van achttien maanden - waarvan zes maanden voorwaardelijk - geëist voor jarenlange ontucht met een patiënte, schrijven diverse media. De 77-jarige oprichter van de Jedidja Hoeve, wordt verdacht van misbruik van een in 2016 gestorven jonge vrouw. Hij is in 2016 veroordeeld tot drie jaar cel voor seksueel misbruik van meerdere vrouwelijke cliënten. Die zaak loopt momenteel in hoger beroep. De omstrede...

Diederik van Dijk: "We hebben God buiten de deur gezet en de overheid neemt nu die rol over"

"De overheid bemoeit zich steeds meer met onze persoonlijke levens. We hebben God buiten de deur gezet en de overheid neemt nu die rol over." SGP-senator Diederik van Dijk vertelde dit in het Family7-programma Uitgelicht. De politicus sprak in het programma over orgaandonatie en belastingkloof tussen één en tweeverdieners. Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Family7:
Vakanties
Hier adverteren?

Doopplaats van Jezus bevrijd van mijnen

Het Israëlische ministerie van Defensie heeft aan de Britse Halo-stichting, die wereldwijd mijnenvelden ruimt, eindelijk groen licht gegeven voor de volledige ontmijning van Qasr al-Yahud, meldt Kerknet. Volgens een overlevering is Qasr al-Yahud de authentieke plaats van de doop van Jezus. Dit gebied bevat zeven kerken en kloosters, onder meer een Grieks-orthodox klooster, en een kapel van de franciscanen. De Halo-stichting was al eerder actief in Qasr al-Yahud. In 2011 zorgde zij ervoor dat doopplaats langs een smal pad doorheen het...

Israël tolereert Iraanse agressie niet en waarschuwt voor mogelijke aanval

Israël zal niet aarzelen om Iran aan te vallen als de agressie van Teheran tegen Israël ongehinderd doorgaat, waarschuwde premier Binyamin Netanyahu zondag op de veiligheidsconferentie van München. Dat schrijft The Christian Post. "Israël zal niet toestaan dat het regime van Iran een strop om zijn nek legt”, zei Nettanyahu. “We zullen zonder aarzeling handelen, om onszelf te verdedigen en zullen indien nodig optreden, niet alleen tegen de volmachten van Iran die ons aanvallen, maar ook tegen Iran zelf.&...
CIP+

Is orgaandonatie Bijbels?

Is orgaandonatie Bijbels? Theoloog Jos de Keijzer beantwoordt deze vraag in dit artikel. De Eerste Kamer heeft de nieuwe donorwet aangenomen. Sommigen blij, anderen niet. Wel raar, een overheid die grossierder wordt in de lijken van haar dode onderdanen. Ik heb er ambivalente gevoelens bij. Aan de ene kant mag de overheid niet zomaar beschikken over de lichamen van haar onderdanen; ook niet na hun dood. Dat kan gewoon helemaal niet. Aan de andere kant is er een schreeuwende behoefte aan orgaandonatie. Er gaan let...

Milad verstopte een Bijbel onder zijn kussen

Zonder dat ze het van elkaar wisten, waren de Afghaanse Milad, zijn twee broers en een zus de Bijbel aan het lezen. Groot was hun verbazing en blijdschap toen ze dit van elkaar ontdekten. Het jongerenkamp van Gave was voor Milad aanleiding om zich in het christelijk geloof te gaan verdiepen. “We waren eerst met z’n negenen,” vertelt Milad (20) vrij zakelijk. “Maar een van mijn broers werd ontvoerd door Taliban. Hij is twee jaar later vermoord. We voelden ons niet meer veilig in Afghanistan en zijn gevlucht. Daar...
CIP+

Waarom Johan Lock uit zijn pinkstergemeente stapte

Johan Lock groeide op in een gezin waar alles, maar dan ook alles, om geloof draaide. Hij voelde zich afgesloten van de rest van de wereld. In deze video spreekt Rik met Johan Lock, naar aanleiding van zijn boek 'De erfenis van Adriaan', gebaseerd op een pinksterkerk die onder invloed stond van een manipulerende voorganger. Het is een schokkend verhaal. Laurens is in het boek het alter ego van Johan. "Ik wilde een roman schrijven, omdat je dan meer vrijheid hebt om de sfeer te beschrijven en duidelijk te maken hoe het kan gebeuren...

Ds. E. van Wijk aanvaardt beroep hervormd Sprang

De hervormde gemeente in Sprang (foto) verwelkomt ds. E. van Wijk als dominee. Omdat ds. L. Plug vorig jaar aan de slag ging in Barneveld was de gemeente in Noord-Brabant op zoek naar een predikant. Van Wijk staat sinds 2013 op de kansel in Hei- en Boeicop, zijn eerste gemeente. Ook de gereformeerde kerk (PKN) te Arnemuiden begroet een nieuwe gemeentepredikant. Ds. W. F. van de Woestijne heeft het beroep uit Zeeland aanvaard. De kerkelijke gemeente is vacant sinds ds. C. Bijman in 2014 met emeritaat ging. Van de Woest...