Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2017 door Jeffrey Schipper

"Overwinning Denk is teken van islamisering Nederland"

“De verkiezingszege van Denk toont aan dat Nederland islamiseert. Dit kan ten koste van de christelijke normen en waarden waar Nederland op is gebouwd.” Evangelist Peter Hazenoot heeft vanaf Aruba de Tweede Kamerverkiezingen uitgebreid gevolgd. Met hem bespreken we deze week drie nieuwsberichten.

Rutte: 'Nederland zegt 'ho' tegen verkeerd populisme'
VVD-leider Mark Rutte is bijzonder dankbaar voor het resultaat en benadrukt vooral dat Nederland na de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen 'ho' heeft gezegd tegen het verkeerde soort populisme.

Peter verbaast zich over het grote verschil tussen de regeringspartijen VVD en PvdA. De partij van Mark Rutte leverde 10 zetels in. Het verlies is met 29 zetels voor de sociaaldemocraten veel groter. “De VVD is nauwelijks afgestraft en de PvdA is bijna doodgemarteld. Ik vind het marginale verlies van de VVD jammer, omdat ik deze partij niet zo beschaafd vind als op het eerste gezicht lijkt. Rutte heeft veel leugens gebezigd en is talloze beloften niet nagekomen.

Ook heb ik mijn twijfels bij de betrouwbaarheid van de ChristenUnie,” vervolgt de evangelist. “Ze hebben niet alleen een partij (de PVV, red.) uitgesloten maar ook politiek en geestelijk leiderschap door elkaar gehaald. De CU heeft succesvolle voorgangers als Henk Stoorvogel en Orlando Bottenbley aangesteld als lijstduwers. Dat vind ik geen kwestie van gezonde politiek. Het is twijfelachtig als dienaren van het Woord politiek worden ingezet. Als je het politieke spel op die manier speelt, is het niet vreemd als er wordt getwijfeld aan je integriteit.”

"De verkiezingszege van Denk toont aan dat Nederland islamiseert. Dit kan ten koste van de christelijke normen en waarden waar Nederland op is gebouwd"

De verkiezingsoverwinning van Denk baart Peter grote zorgen. “Ze kiezen voor een populistische en polariserende stijl van politiek bedrijven. Bovendien richt partijleider Kuzu zich uitsluitend op mensen met een migrantenachtergrond. Als deze partij groter wordt kan dit een volgende stap zijn in de islamisering van ons land. En dat kan ten koste gaan van de christelijke normen en waarden waar Nederland op is gebouwd. Nu Denk een plek krijgt in de Tweede Kamer is het tij volgens mij niet meer te keren.

Het is vreemd dat de PVV wordt beschuldigd van ‘verkeerd populisme’. Dit mag in combinatie met Denk in mijn ogen wat vaker worden gebruikt.”

Turkije na verkiezingsuitslag: Snel 'heilige oorlogen' in Europa
In een eerste reactie op de verkiezingsuitslag in Nederland laat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken weten dat Europa binnenkort de plaats zal zijn van ‘heilige oorlogen’. Dit is het gevolg van de diplomatieke ruzie tussen Nederland en Turkije.

“In relatie met Turkije deed Nederland lange tijd vooral aan symptoombestrijding. Dat komt toch over als een pleister plakken op een aangevreten, diepe wond. Het wordt tijd dat Nederland de door Turkije aangerichte wond in onze samenleving harder gaat aanpakken. Hoe? Pak de dubbele nationaliteit aan. Hoe is het mogelijk dat in Nederland geboren Turken de Turkse dienstplicht vervullen? Turken in Nederland zijn onderdeel van déze samenleving en zouden niet door Erdogan ingezet moeten worden.

Voor christenen in Nederland is het nu noodzaak om te bidden voor de overheid. Ook buiten verkiezingstijd. En daarnaast moeten we staan voor onze principes en niet toegeven aan de provocaties van Erdogan. Nederland heeft nog steeds christelijke wortels en daar mogen we ons op beroepen. En dat kan niet door ons tolerant op te stellen tegenover intolerantie.”

"Het wordt tijd dat Nederland de door Turkije aangerichte wond in onze samenleving harder gaat aanpakken"

Alexander Pechtold (D66) weigert PVV expliciet te feliciteren met verkiezingswinst
D66-leider Alexander Pechtold heeft woensdagavond aan het begin van zijn overwinningsspeech winnende partijen VVD en GroenLinks gefeliciteerd en het CDA en ‘alle andere partijen’, maar weigerde PVV expliciet bij naam te noemen.

“Dit is kinderachtig en een belediging voor de honderdduizenden mensen die op de PVV hebben gestemd,” vindt Peter. “Als je zo beschaafd bent om tegenstanders te feliciteren, feliciteer ze dan allemaal. De PVV overslaan is een foute inschatting omdat daarmee het signaal wordt afgegeven dat de PVV-kiezers er toch niet helemaal bij horen in dit land. Een partij met 20 zetels kun je niet negeren of wegdenken uit onze samenleving.”

Ook vindt Peter het verkeerd dat bijna aller partijen de PVV voorafgaand aan de verkiezingen hebben uitgesloten. “Je kunt van de SGP zeggen wat ze wil, maar deze partij heeft zich als één van de weinigen waardig opgesteld tegenover de PVV-aanhang. Veel mensen hebben met hun hart op de PVV gestemd. Daar moeten we iets mee. Er is namelijk een groeiende ontevredenheid over de islamisering van Nederland. En een wezenlijk deel van het volk wil verandering.”

Peter benadrukt dat hij geen PVV-kiezer is. “Nee, ik zit echt niet op premier Wilders te wachten. Maar tijdens het formatieproces praten met de PVV lijkt mij, gelet op de verkiezingsuitslag, heel reëel. De ChristenUnie heeft de afgelopen jaren ook akkoorden gesloten met een partij die ideologisch ver van hen vandaan stond: D66. Waarom wel samenwerken D66 en niet met de PVV?”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen