God

16 maart 2017 door Rik Bokelman

7 redenen waarom Jezus vandaag als predikant zou worden ontslagen

Brandon Hilgemann deelde onlangs op ChurchLeaders.com zeven redenen waarom Jezus zou zijn ontslagen wanneer Hij vandaag predikant zou zijn. Sindsdien hebben duizenden mensen het artikel gelezen. Hier zijn de zeven punten die Brandon (met een knipoog) noemt: 

1. Jezus was nooit op kantoor (en bij vergaderingen)
"Jezus was altijd op pad om met mensen te praten. Hij schreef maar weinig bedankbriefjes en zat vrijwel nooit aan een bureau. Hij werkte meestal niet 'in' de kerk maar buiten de kerk. Daar lag Zijn focus."

2. Jezus dronk alcohol
"Jezus dronk ten overstaan van andere mensen alcohol met zijn discipelen. Ook op feestjes. Hij veranderde zelfs water in wijn! Om die reden beschuldigde mensen Hem ervan een dronkaard te zijn (Mat. 11.19). Zo zijn er vandaag heel veel kerken waar alcoholgebruik van de predikant niet bepaald op prijs wordt gesteld. Jezus hield zich daar in ieder geval niet aan." 

3. Jezus had niet dezelfde visie als de synode 
"Jezus was het vaak oneens met 'de synode'. Hij deed namelijk niet wat zij wilden dat Hij deed! Hij stelde zelfs hun zonde aan de kaak. Veel predikanten worden voor minder ontslagen..."

4. Jezus preekte te lang 
"Jezus keek niet op zijn horloge wanneer Hij preekte. Soms preekte Hij zo lang dat mensen niet waren toegekomen aan hun lunch (Lukas 9:11-12). Nu ben ik zelf fan van kortere preken maar denk met dit in je achterhoofd eens aan al die predikanten die slechte 'recensies' krijgen omdat ze te lang preken..."

5. Jezus brak met de tradities 
"Jezus deed niet altijd wat gebruikelijk was in die tijd. Juist om die reden wilden de kerkleiders in die tijd Hem kruisigen. Hij hield zich niet aan het boekje! Hoeveel mensen zijn wel niet ontslagen om die reden?" Als je maar niet iets gaat doen wat we niet gewend zijn, meneer de predikant! 

6. Mensen liepen weg uit de kerk bij Jezus 
Ook al was er nog geen kerk in de tijd van Jezus (mensen gingen naar de synoge): "Jezus trok enorm veel mensen aan. Maar later liepen mensen massaal bij Hem weg. Vandaag de dag zijn heel veel predikanten blij wanneer de kerk vol zit en zijn ze opgelucht, maar wanneer minder en minder mensen de kerk bezoeken dan maken ze zich grote zorgen..." Je zou er wellicht op 'christelijke' manier worden weggewerkt... 

7. Jezus was niet getrouwd 
"Oke, misschien zou Jezus niet om deze reden zijn ontslagen. Toch is het zo dat in heel veel kerken mensen toch vooral een predikant willen die getrouwd is. Jezus en Paulus zouden waarschijnlijk in die kerken geen baan kunnen vinden..."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher