Nieuws

14 maart 2017 door Hendriëlle de Groot

Zo denken CU en SGP over asielbeleid en migratie

Iedere maand komen er duizenden vluchtelingen naar Nederland. Migratie is dan ook een belangrijk en actueel thema, dat hoog op de agenda staat van veel politieke partijen. CIP legde de partijprogramma’s van de SGP en ChristenUnie naast elkaar en sprak met beide politici. Kees van der Staaij spraken we op z’n fractiekamer, Gert-Jan Segers bij hem thuis. ,,Je kunt het draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen niet eindeloos op de proef stellen." 

ChristenUnie
De vluchtelingenstromen uit het Midden-Oosten en Afrika zullen de komende tijd blijven aanhouden, verwacht de CU. Maar het draagvlak in Europa staat onder druk. De CU vindt het belangrijk dat de menselijke waardigheid en gerechtigheid, zoals afgesproken in het vluchtelingen- en mensenrechtenverdrag, voorop blijven staan. ,,Maar je kunt het draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen niet eindeloos op de proef stellen”, zegt Gert-Jan Segers.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Ik vind het in een "bijzondere positie" plaatsen van geloofsgenoten niet Bijbels. Ook mensen in (echte) nood met een andere religie (zoals o.a. moslims) hebben onze hulp nodig (geen gelukszoekers!) De Barmhartige Samaritaan had ook een andere religie dan de hulpbehoevende man langs de kant van de weg. Het zijn allemaal onze naasten. Toch?
r
Weest aan alle goed

Maar het meest aan huis genoten Gods .Zo bijbels als maar kan kan Jacob .
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher