God

09 maart 2017 door Henk van Blijderveen

Aliens: het geaccepteerde alter ego van duistere machten

Geloof in het bestaan van aliens begint groteske vormen aan te nemen. Meer dan de helft van de Amerikanen is inmiddels aliengelovig. We mogen aannemen dat dit in Nederland niet veel anders zal zijn. Maar wat weten we eigenlijk van aliens?

Ervaringen met aliens

Het is opvallend dat de vele oog- en oorgetuigen van aliens overeenkomende ervaringen hebben. Zo hebben de buitenaardsen hen meegedeeld dat ze tot een superieur ras behoren en dat ze met vreedzame bedoelingen naar de aarde zijn gekomen. Ook waarschuwen ze voor komende rampen. Maar geen nood! Met hun vergevorderde technologie zullen ze de aarde behoeden voor de ondergang en de mensheid vooruit helpen. Toch is hun technologie blijkbaar niet volkomen, want om hun eigen ras in stand te houden, hebben ze menselijk DNA nodig, dat ze afnemen van ontvoerde mensen.

de gedragingen van de aliens en de occulte gevolgen van contact met hen doen erg denken aan dat van andere wezens. Wezens die volgens de Bijbel een gevaarlijke realiteit zijn

En ontvoerden zijn er te over! Alleen de VS telt er al 4 miljoen.
Hun ervaringen komen hier op neer: totaal verlamd stijgen ze in een straal van blauw licht op naar een ruimtevaartschip. Daar krijgen ze een rondleiding, waarbij ze meestal een laboratorium te zien krijgen waar foetussen in flessen werden opgekweekt. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij monsters van bloed, huid haar, sperma en eicellen worden genomen. Sommige vrouwen zeggen zelfs dat ze verkracht zijn door aliens of dat ze kunstmatig zijn geïnsemineerd.

Wie denkt dat zo’n reisje een plezierig uitje is, heeft het mis. Veel van de ontvoerden kampen na terugkeer op aarde met misselijkheid, onverklaarbare pijnen, depressies en zelfmoordneigingen. Ook voelen ze zich na hun ontvoering sterk aangetrokken tot occultisme, new age en mystieke godsdiensten.

Wetenschappelijk onderzoek

Behalve door de verklaringen van ervaringsdeskundigen wordt het geloof in aliens ook aangewakkerd door de wetenschap. Die zet vol in op het ontdekken van buitenaardse wezens. Zo wordt met enorme schotels geluisterd naar ongehoorde signalen en worden er verreikende boodschappen uitgezonden naar onbewezen wezens. Door wetenschappers die maar blijven worstelen met de vraag waar dat wonderlijke aardse leven toch vandaan komt. Ze verwachten dat de ontdekking van aliens de missing link is die de juistheid van de evolutietheorie zal bewijzen. Bovendien zullen die fenomenaal geëvolueerde aliens met hun kennis ongetwijfeld de vele andere wetenschappelijke zwarte gaten kunnen opvullen.

Roomse ruimhartigheid

Ik las ook nog een opmerkelijk verhaal over een symposium dat door de NASA werd georganiseerd om de mensheid voor te bereiden op het bestaan van buitenaards leven. Daar sprak ene Guy Consolmagno, directeur van de sterrenwacht van het Vaticaan. Hij gelooft stellig dat aliens bestaan. Maar als wetenschapper en als gelovige zou hij het fijn vinden als er ook bewijs werd geleverd. Hij verwacht dat de ontdekking van aliens zijn religie gaat verrijken. Hij zal deze “zielen” daarom hartelijk ontvangen en, mochten ze er prijs op stellen, bedienen met de doop.

De reactie van post moderne theologen

Niet alleen het Vaticaan, maar ook de postmoderne theologen bereiden zich voor. Door onderwerpen als schepping, zondeval en verzoening met een buitenaards tintje over te spuiten, zodat ze alienproof worden.

Met bijbelvreemde “exegeses” als gevolg. Zoals een God die zijn aardse kunststukje ook elders in het heelal heeft geflikt. En een zondeval die door Adam het heelal is ingeslingerd, waardoor ook aliens Jezus’ redding nodig hebben.

de demonen in aliengedaante doen waar ze meesters in zijn: het vergiftigen van hun slachtoffers met onwaarheden

Aliens Bijbels verklaard

Hoe zouden we nu dat aliengebeuren Bijbels kunnen verklaren?
Belangrijk bij deze vraag is dat er veel wordt gespeculeerd, onderzocht en ervaren zonder dat er ook maar het minste tastbare bewijs is.
Bovendien doen de gedragingen van de aliens en de occulte gevolgen van contact met hen, erg denken aan dat van andere wezens. Wezens die volgens de Bijbel een gevaarlijke realiteit zijn. Ik bedoel demonen. Gevallen engelen die Satan, de gevallen aartsengel Lucifer dienen. Demonen die vele gedaanten kunnen aannemen. Zoals die van engelen des lichts, wolven in schaapskleren of aliens met ruimteschepen…

Tot slot doen de demonen in aliengedaante waar ze meesters in zijn: het vergiftigen van hun slachtoffers met onwaarheden. Door te verkondigen dat de God van de Bijbel en zijn Zoon Jezus, Die zichzelf als zoenoffer gaf aan het kruis, verzinsels zijn. In plaats daarvan brengen ze hun slachtoffers in contact met een boodschap van eindeloze reïncarnaties en onmogelijke zelfverlossing.

Bijbelse handvatten

Gelukkig geeft God in de Bijbel duidelijk aan, hoe we met de alientheorie om kunnen gaan.

Allereerst moeten we als christen weten, dat we een geestelijke tegenstander hebben:
Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. (Efeziërs 6:12)

Een geestelijke tegenstander kan alleen maar bestreden worden met geestelijke wapens:
Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden. (Efeziërs 6:13)

We moeten weliswaar op onze hoede zijn voor duistere machten, maar als kinderen van God hoeven we er geen angst voor te hebben:
Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere. (Romeinen 8:38,39)

Bezoek hier de site van columnist Henk van Blijderveen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen
CIP+

Albert verklaarde de biddende Martin Koornstra voor gek - en kan nu weer lopen

“Het was een wonderlijke zaterdag.” Albert Bos is nog altijd onder de indruk van wat hem op Urk is overkomen. En wat hem is overkomen kunnen we allemaal zien in dit filmpje. In het inmiddels veelbesproken filmpje dat op social media vaak werd bekeken en gedeeld zou te zien zijn dat hij wonderbaarlijk werd genezen van pijn in z’n been. Er werd triomfantelijk met krukken gezwaaid vanwege de gebedsgenezing. Mensen juichten van blijdschap. CIP.nl sprak maandagmiddag met Albert en zijn vrouw Carla. Wat is er precies gebeur...

De oudste praktiserend huisarts van Nederland is overleden - en kon zich de hemel moeilijk voorstellen

De oudste praktiserend huisarts van Nederland, Nico van Hasselt, is overleden op 93-jarige leeftijd. In een dodencel van de nazi’s zwoer Nico van Hasselt (92) zichzelf ooit een eed: ‘Als ik hier ooit uitkom, dien ik de rest van mijn leven als huisarts.’ En die belofte deed hij gestand. Ondanks zijn zeer hoge leeftijd bleef hij werkzaam als dokter in Amsterdam. Hij deed zelfs nog huisbezoeken. In een interview met De Nieuwe Koers vertelde de arts over zijn geloof ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. “In de dodencel aan d...

Dr. C. A. van der Sluijs waarschuwt voor een activistisch geloofsleven

'Sinds enige maanden probeer ik ‘s morgens een tijd van bezinning te houden. Een kwartier bidden en een kwartier Bijbellezen. Dat kwartier Bijbellezen gaat wel, maar met bidden loop ik tegen een probleem aan: mijn hoofd zit altijd erg vol met gedachten. Zodra ik de stilte zoek, gaan mijn hersenen in de overdrive. Ik kan amper een hele zin bidden zonder af te dwalen met mijn gedachten,' vertelt een vragensteller op de website van Refoweb. "jij neemt jezelf te serieus. Alsof het van jou afhangt," maakt dr. C. A. van der Sluijs d...

Israël zal leven!

Onlangs las ik dat het aantal Joodse mensen in Israël dat gelooft in de Heere Jezus, de Messias, inmiddels wordt geschat op rond de 30.000. Het zijn niet alleen de immigranten waardoor dat aantal stijgt, maar ook doordat mensen in Israël tot geloof komen. God werkt. Het zijn de ritselingen, die zullen uitlopen op Romeinen 11:26 – ‘En zo zal heel Israel zalig worden’. De profeet Ezechiël schrijft daar zo prachtig over in hoofdstuk 37. Ik ben er vast van overtuigd dat hij hier verwijst naar gebeurtenissen die zullen...

Valentijnsdag: Kees van der Staaij vertelt waarom liefde en trouw zo mooi zijn

SGP-leider Kees van der Staaij vertelt waarom liefde en trouw in zijn ogen zo mooi zijn. Onderstaande boodschap klinkt op deze Valentijnsdag in spotjes op de radio. Deze boodschap klinkt vanmorgen in spotjes op de radio. Vertel vandaag ook waarom liefde & trouw zo mooi zijn! #ikgavoortrouw pic.twitter.com/RalWI6ezEb — Kees van der Staaij (@keesvdstaaij) February 14, 2018
CIP+

"De Bijbel zegt niets zegt over duurzame relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht"

Homoseksueel. Je mag het wel zijn, maar niet in de praktijk brengen, is een veelvoorkomende opvatting in christelijk Nederland. Is dat terecht? Wat zegt de Bijbel daarover? Is homoseksualiteit inderdaad een gruwel in de ogen van God? In de tweede video beantwoordt John Lapré dit soort vragen, naar aanleiding van zijn boek De veilige kerk, in gesprek met Rik Bokelman. Hoe wordt er doorgaans gereageerd op een coming out? “Je ziet over het algemeen dat daar redelijk goed mee om wordt gegaan, maar dat het wat moeilijke...
Vakanties
Hier adverteren?

Waarom God Zijn volk de opdracht gaf om de sabbat te houden

"In Deuteronomium 5:15 wordt de reden gegeven waarom God Zijn volk gebiedt de sabbat (rustdag) te houden, namelijk: omdat de Heere Zijn slavenvolk uit Egypte bevrijd heeft. Ik zie de link, de reden, niet in. Kunt u deze relatie met ons duidelijk maken?," aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Kandidaat G. K. Terreehorst geeft antwoord."Het rusten op de sabbat is een gebod van de HEERE," antwoordt de hersteld hervormde kandidaat uit Apeldoorn. "Elke Israëliet moet zich daaraan houden. Men moch...

Baby Lisa genas van een ernstige huidaandoening

Baby Lisa wordt geboren met een ernstige huidaandoening, Collodion. Artsen zijn verbaasd dat de huid van baby Lisa binnen no-time geneest, schrijft Xpedition Glory. Bekijk het indrukwekkende verhaal van moeder Kim. Bekijk de video en klik hier voor meer fragmenten van Xpedition Glory:
CIP+

Refoweb-boys: "De reformatorische gezindte is volwassen geworden"

“We zien steeds minder oppervlakkige vragen over tv-kijken of een hoed dragen. De reformatorische gezindte is volwassen geworden,” zegt Gert Janssen. Samen met Henk Aalbers is hij initiatiefnemer van Refoweb.nl. Daar kunnen mensen, binnen en buiten de reformatorische gezindte met bijna al hun vragen terecht. CIP.nl zocht het duo op. “Het zou mooi zijn dat er een moment komt dat we onszelf kunnen opheffen.” Wat begon met een chatbox is uitgegroeid tot een vragenrubriek met een enorm archief. Ook is...

Tommie Christiaan speelt Jezus in The Passion 2018

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie van The Passion. Het muzikale paas-evenement vindt op donderdag 29 maart plaats in de Bijlmer. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder) vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie. Tommie Christiaan speelt Jezus. Deze namen werden gisteren onthuld door fans van The Passion via een livestream op Facebook. Bij Jinek werd bekendgemaakt dat Arjan Ede...

SGP en ChristenUnie opnieuw bezorgd over positie eenverdieners

Eenverdieners zijn de laatste jaren relatief flink meer belasting gaan betalen. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) loopt hun belastingdruk komende tijd waarschijnlijk alleen maar verder op, terwijl die voor tweeverdieners is gedaald. Politiek leiders Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) uiten hun bezorgdheid. -De meeste eenverdieners stemmen geen SGP, maar VVD-Er zijn net zoveel eenverdieners die D66 stemmen als SGP-In totaal zijn eenverdieners goed voor 20 zetels-Onder SGP stemmers is maar 20% eenverdiener...
CIP+

Moeten we nou vóór of tegen de mogelijk nieuwe Donorwet zijn?

Dezer dagen hebben we het allemaal weer over orgaandonors omdat de initiatiefwet van D66 voor een actief donorregistratiesysteem (ADR), die in september 2016 was aangenomen door de Tweede Kamer. Aanstaande dinsdag wordt het wetsvoorstel in stemming gebracht in de Eerste Kamer. Wat moeten we hopen dat er uitkomt? Moeten de christelijke partijen bij voorbaat tegen zijn omdat het wetsvoorstel van D66 kwam? Of moeten zij het op zijn eigen merites beoordelen? Eerlijk gezegd ben ik nogal geschokt door allerlei gevoelsmatige argum...
CIP+

Mirjam van der Vegt over haar burn-out: “Op de bodem van mijn bestaan ontstond mijn leven”

Ze werkte als journalist, had een boek geschreven en was moeder geworden. Ze leidde een succesvol leven. Maar toen liet haar lichaam het afweten. In deze videoserie spreekt Rik Bokelman met trainer en schrijfster Mirjam van der Vegt over stilte. In het eerste deel vertelt ze over haar burn-out. “Mijn lijf zei: ik doe niet meer mee.”   “Ik had een bruisend levend, ik werkte als journalist bij actualiteitenrubrieken en leidde een vrijwilligersgroep in de wijk waar ik woonde. Ik was een boek aan het schrijven en was m...

Lastercampagne tegen Messiaans-Joodse christenen in Israël

Stenen gooien, lastercampagnes in de media, chantage. Ultra-orthodoxe joden doen er alles aan om een ontmoetingscentrum van Messias-belijdende joden in Dimona, Israël, opnieuw te laten sluiten. Het centrum is net weer geopend en dat levert weer nieuwe protesten op, meldt Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Het centrum is een ontmoetingsplaats voor joden die in Jezus geloven. Ze drinken en koffie en thee en voeren gesprekken met elkaar. Vorig jaar werd de ontmoetingsplek kortdurend gesloten, na protesten van ultra-or...

Syrische regering waarschuwt Israël voor "meer verrassingen"

Nieuwe aanvallen van Israël op doelen in Syrië kunnen rekenen op “meer verrassingen”, zo laat de Syrische regering weten, meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël). Afgelopen zaterdag werd een Israelische F-16 neergeschoten na een bombardement op Iraanse doelen.Zaterdagochtend infiltreerde een Iraanse drone het Israelische luchtruim. Het onbemande vliegtuig was vanaf een Syrisch vliegveld opgestegen en werd bediend door een Iraanse eenheid in Syrië. In reactie op de schending van het...