Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 maart 2017 door Redactie

Christenen boycotten nieuwe 'Beauty and the Beast'

Wat doe je als je christen bent en als ondernemer een drive-in bioscoop runt, maar niet te spreken bent over de nieuwe Disney film 'Beauty and the Beast'? Omdat er aan het einde van de film een homoseksuele scène zit? Amerikanen Carol Laney en haar man besloten de film niet te laten zien in hun bioscoop.

In de film zit namelijk een 'exclusief homo moment,' zoals werd aangekondigd door de makers. "Een verrassing voor 'same-sex couples.'" En dat wil je kinderen niet laten zien, zo vond het christelijke echtpaar. 

Tegenover de New York Times verklaarde Carol Laney de keuze: "Ik heb familieleden die homoseksueel zijn. Ik heb met hen een relatie. Ik hou van hen. Tegelijkertijd veroordeel ik hen niet wanneer ik niet achter homoseksualiteit sta. Ik veroordeel hen niet, dat doet Gods Woord." 


Via hun Facebookpagina lieten de eigenaren van de bioscoop weten dat "we bovenal christenen zijn. We zullen niet water bij de wijn doen als het gaat om dat wat de Bijbel leert. We blijven familievriendelijke films tonen die je gerust kunt komen kijken, zonder je zorgen te maken over seks, naakt, homoseksualiteit of grof taalgebruik. Dank u voor uw steun." 

Kort nadat het echtpaar dit op Facebook publiceerde, werd de pagina van hun bioscoop verwijderd vanwege homodiscriminatie.

Ondertussen heeft ook de familie van evangelist Billy Graham opgeroepen om 'Beauty and the Beast' te boycotten. Franklin Graham, zijn zoon, liet weten: "Ik hoop dat christenen overal 'nee' zullen zeggen tegen Disney. Ik heb ooit Walt Disney ontmoet toen ik een jonge jongen was. Hij zou geschokt zijn als hij erachter zou komen wat het bedrijf dat hij oprichtte nu allemaal doet." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen