Cocky Drost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Hendriëlle de Groot

Zelfbevrediging als christen: goed of fout?

Zelfbevrediging, veel christenen worstelen ermee. Meestal in stilte, want het is een taboe waar je niet makkelijk over praat en waar schuld- en schaamtegevoelens bij komen kijken. CIP.nl sprak met Cocky Drost over dit heikele thema.  

Ze hoort het de dominee nog zo zeggen. ,,Zelfbevrediging was slecht, dat mocht echt niet. Seks was bedoeld als iets tussen man en vrouw, in het huwelijk. Ik kan mij niet herinneren dat ooit iemand zei dat het normaal was dat je seksuele gevoelens had, bijvoorbeeld als je naar een film keek met een erotische scène. Dat moest weg, dat mocht niet.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
- Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"
Meer over Seks »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ik denk dat het een verschil is of dat je verslaafd bent of dat je het af en toe doet, en dan met God. Niet schamen staat er ook in het artikel. En ja, je kan bevrijd worden van een demon van zelfbevredinging als je er aan verslaafd bent. Waar de Geest van de Heer is daar is vrijheid. Het gaat om vrijheid en er ontbreekt wel iets aan het artikel maar het is goed om het uit het christelijk taboe te halen! Dank voor het artikel.
M
Als mijn man geen sex kan hebben, doormat hij door een Stoma is hij veranderd. Dan mag Ik toch af en toe mij zelf bevredigen.
Dag Maira. Inderdaad: waarom niet dan? Maar moet het altijd "toegelaten worden" in zulke extreme gevallen? Waarom is "masturbatie" voor Christenen zondig gedrag? Op wat baseert men dit verbod?
Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (11)