Cocky Drost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 februari 2017 door Hendriëlle de Groot

Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan

Seks voor het huwelijk: mag dat wel of niet? De vraag is haast zo oud als het christendom zelf. Het is in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend om te wachten. Wat als je zeker weet dat je de ‘ware’ gevonden hebt en je de aantrekkingskracht niet kunt weerstaan? Is seks voor het huwelijk ‘zonde’ of vindt God dat eigenlijk helemaal niet zo erg? De Bijbel is daar tenslotte niet heel duidelijk over.

We spraken erover met Cocky Drost, relatiecoach. Ze schreef het boek ‘Ik wil heel dicht bij je zijn’ over hoe belangrijk seks in een relatie is en hoe je daarin kunt groeien. ,,Ik vond het doodeng, dit boek. Toen het binnenkwam, durfde ik er niet eens goed in te bladeren. Wat heb ik geschreven? Hoe kan ik als normaal mens pretenderen dat ik het allemaal weet? Een vriend zei: ,,Maar Cocky, je hebt geen Bijbel geschreven. Ze mogen er ook gewoon uit halen wat ze eruit willen halen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
- Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"
Meer over Seks »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een halfslachtigheid in dit artikel, luister een naar voorgangers als John Piper. Je dient er niemand mee om niet zo duidelijk als de Bijbel zelf te zijn. Als je Christus echt kent als de Heer van je leven dan wil je ook zijn gezag erkennen op dit terrein. En als je dat niet doet brengt dat alleen aar narigheid en geen zegen en geluk.
M
Wat een onzin dit stuk van Cocky. Je moet duidelijk zijn naar de kinderen. De bijbel is heel duidelijk over Seks voor het huwelijk. Er is geen discussie. Laat de kinderen zien hoe Christus Zijn bruid gevonden heeft. Laat je kinderen weten dat seks binnen het huwelijk hoort. Deze dame mag wat mij betreft eerst de bijbel lezen.
K
Die seksuele verlangens komen in deze tijd vrij snel. Door de media worden beelden vrijgegeven van blote mensen etc., wat prikkels opwekt. Geen wonder dat jongens (maar ook meiden) sneller zin in seks hebben en opgelaten zijn. Bijna op elke social media wordt er wel iets van bloot weergegeven. Als je dan alleen met zijn tweeën dicht tegen elkaar aan ligt in de slaapkamer met gesloten deur, wordt de verleiding wel ontzettend groot. En al helemaal nu deze tijd iedereen met elkaar naar bed gaat. Dan ligt de druk veel minder hoog om t niet te doen.
Toon meer reacties (4)