Cocky Drost

Dagelijks leven

28 februari 2017 door Hendriëlle de Groot

Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan

Seks voor het huwelijk: mag dat wel of niet? De vraag is haast zo oud als het christendom zelf. Het is in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend om te wachten. Wat als je zeker weet dat je de ‘ware’ gevonden hebt en je de aantrekkingskracht niet kunt weerstaan? Is seks voor het huwelijk ‘zonde’ of vindt God dat eigenlijk helemaal niet zo erg? De Bijbel is daar tenslotte niet heel duidelijk over.

We spraken erover met Cocky Drost, relatiecoach. Ze schreef het boek ‘Ik wil heel dicht bij je zijn’ over hoe belangrijk seks in een relatie is en hoe je daarin kunt groeien. ,,Ik vond het doodeng, dit boek. Toen het binnenkwam, durfde ik er niet eens goed in te bladeren. Wat heb ik geschreven? Hoe kan ik als normaal mens pretenderen dat ik het allemaal weet? Een vriend zei: ,,Maar Cocky, je hebt geen Bijbel geschreven. Ze mogen er ook gewoon uit halen wat ze eruit willen halen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
- "Zelfbevrediging is heel normaal"
- Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"
Meer over Seks »

Reacties

K
Die seksuele verlangens komen in deze tijd vrij snel. Door de media worden beelden vrijgegeven van blote mensen etc., wat prikkels opwekt. Geen wonder dat jongens (maar ook meiden) sneller zin in seks hebben en opgelaten zijn. Bijna op elke social media wordt er wel iets van bloot weergegeven. Als je dan alleen met zijn tweeën dicht tegen elkaar aan ligt in de slaapkamer met gesloten deur, wordt de verleiding wel ontzettend groot. En al helemaal nu deze tijd iedereen met elkaar naar bed gaat. Dan ligt de druk veel minder hoog om t niet te doen.
REAGEER
Waarom zijn al die schrift-uitleggers toch zo bezig met seksualiteit ?
Ik vind het nog wel meevallen, Klaas. Laat een topic als "Israël", "Dordtse Leerregels" en "eindtijd" los en een diarree aan reacties barst los. Heb het echter over "seks" en het blijft akelig stil... Grappig en veelzeggend... Sorry.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify