Cocky Drost

Dagelijks leven

28 februari 2017 door Hendriëlle de Groot

Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan

Seks voor het huwelijk: mag dat wel of niet? De vraag is haast zo oud als het christendom zelf. Het is in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend om te wachten. Wat als je zeker weet dat je de ‘ware’ gevonden hebt en je de aantrekkingskracht niet kunt weerstaan? Is seks voor het huwelijk ‘zonde’ of vindt God dat eigenlijk helemaal niet zo erg? De Bijbel is daar tenslotte niet heel duidelijk over.

We spraken erover met Cocky Drost, relatiecoach. Ze schreef het boek ‘Ik wil heel dicht bij je zijn’ over hoe belangrijk seks in een relatie is en hoe je daarin kunt groeien. ,,Ik vond het doodeng, dit boek. Toen het binnenkwam, durfde ik er niet eens goed in te bladeren. Wat heb ik geschreven? Hoe kan ik als normaal mens pretenderen dat ik het allemaal weet? Een vriend zei: ,,Maar Cocky, je hebt geen Bijbel geschreven. Ze mogen er ook gewoon uit halen wat ze eruit willen halen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
- "Zelfbevrediging is heel normaal"
- Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"
Meer over Seks »

Reacties

K
Die seksuele verlangens komen in deze tijd vrij snel. Door de media worden beelden vrijgegeven van blote mensen etc., wat prikkels opwekt. Geen wonder dat jongens (maar ook meiden) sneller zin in seks hebben en opgelaten zijn. Bijna op elke social media wordt er wel iets van bloot weergegeven. Als je dan alleen met zijn tweeën dicht tegen elkaar aan ligt in de slaapkamer met gesloten deur, wordt de verleiding wel ontzettend groot. En al helemaal nu deze tijd iedereen met elkaar naar bed gaat. Dan ligt de druk veel minder hoog om t niet te doen.
REAGEER
H
Voor een goed begrip van de functies van seksualiteit en huwelijk dienen we de twee begrippen niet met elkaar te verwarren. Seksualiteit is geschapen om een band te scheppen tussen man en vrouw. Want man en vrouw verschillen zo erg dat er iets nodig is om ze elkaar toch te laten opzoeken, zelfs naar elkaar te laten verlangen. Dat iets is seksualiteit. Seksualiteit zal er zijn zolang er mannen en vrouwen zijn. De Engelen, waarvan er maar een soort is, kennen dus geen seksualiteit.
H
Het huwelijk werd nodig na de zondeval, toen de mens sterfelijk werd. Toen was er iets nodig om, ondanks het sterven, het voortleven van de menselijke soort te garanderen. Dat werd het huwelijk. Het huwelijk immers schept de omgeving waarbinnen kinderen verwekt en opgevoed kunnen worden. Dat is de enige functie van het huwelijk. Deze functie is zo belangrijk, dat onze seksuele moraal zich daarom heeft gevormd.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Jeffrey vond Ds. De Heer een ketter