Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2017 door Redactie

Jaar cel voor stalker Mattheus van der Steen

De bekende evangelist Mattheus van der Steen is door de 53-jarige Jan P. gestalkt en met de dood bedreigd. Verdachte Jan P. zit vast en kwam vorige week maandag niet opdagen in het beklaagdenbankje omdat hij in de arrestantencel van de rechtbank in Zutphen zou zijn flauwgevallen. Dat meldt de Stentor. Hij moet nu een jaar de cel in. 

Tussen maart en augustus 2016 zou Jan P. de evangelist meerdere keren hebben gebeld en gemaild met dreigende teksten en afbeeldingen. "Uw vrouw en kinderen zijn dan al door de leden van de satanskerk Nederland aangepakt. Uw kinderen worden geofferd aan satan en uw vrouw wordt de dood ingejaagd door de leden van de satanskerk. Zij zullen u niet meer meemaken, alleen wanneer u dood gaat en ook in de hel komt te zitten," zou hij hebben geschreven. Hij liet ook rouwbloemen bezorgen bij de evangelist en dreigde hem dood te schieten en zijn vrouw en kinderen wat aan te doen.

P. moet nu van het hof in Arnhem een jaar gevangenisstraf, die eerder voorwaardelijk was opgelegd, alsnog uitzitten. 

Omdat P. eerder weigerde mee te werken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid, stelde het OM voor om hem in het Pieter Baan Centrum te laten observeren. Zijn advocaat gaf aan dat hij wel mee wil werken aan een onderzoek, aldus de Stentor. 

Tijdens een eerdere zitting heeft Van der Steen de dader vergeven voor zijn daden maar wel gesteld dat hij een bedreiging voor de samenleving vormt. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat was ik opgelucht dat Jan P. overmoedig werd hij heeft 20 jaar van mijn leven verwoest en ik heb nu gelukkig geen last meer van hem, hoewel ik nog steeds rekening moet houden met mensen zoals hij die het een waar genot vinden om derden finaal af te branden. Helaas kan ik mijn broeders en zusters niet overtuigen, maar ik weet zeker dat er opheldering zal zijn in de hemel der hemelen en dan zal er een hele zware last van mijn schouders vallen.