Eleos opent telefonisch spreekuur over levensbeëindiging

17-02-2017 door Eleos

Zelfdoding is een ingrijpend thema dat veel losmaakt, ook bij christenen. Eleos wil graag een luisterend oor bieden, en heeft daarom deze maand een speciaal telefonisch spreekuur. Voor wie persoonlijk worstelt met het thema, maar ook voor wie een verhaal over euthanasie en zelfdoding in de naaste omgeving wil delen.

Bel 088-892 0113
Eleos is de specialist op het gebied van christelijke ggz. Mensen kunnen deze maand bellen met telefoonnummer 088-892 0113 (maandag tot en met vrijdag, van 12.00 tot 13.00 uur). Wie belt, wordt te woord gestaan door een medewerker van Eleos. Er kunnen gevoelens, ervaringen en vragen bij psychische problematiek gedeeld worden. Vragen die betrekking hebben op lijden en dood in relatie tot onze psyche en geloof.

Mailadres
Naast het telefoonnummer is er ook een speciaal mailadres geopend: welkom@eleos.nl. Berichten die hier binnenkomen worden door een medewerker beantwoord en daarna wordt, in wat men wenst telefonisch of per mail, contact opgenomen.

Extra prikkels
In de media is er door de Week van de Euthanasie, veel extra aandacht voor het zelfgekozen levenseinde. Wanneer je het leven als ernstig lijden ervaart en de dood een uitweg lijkt, kunnen die verhalen extra prikkels geven. Als je christen bent, uitzichtloos lijden ervaart en een doodswens hebt, kan er zoveel oordeel zitten op je gevoel, op je gedachten, op je geloof. Vragen naar het waarom maar ook hoe je hiermee verder moet, kunnen het psychisch lijden ondraaglijk maken. Een zelfgekozen dood staat zo haaks op ons geloof dat God leven geeft en neemt. Hoe moeilijk is het dan om in verbinding te staan met God, met jezelf, met mensen, de schaamte en de angst om het te delen, met hulpverleners.

Lichter om te dragen
Bij Eleos werken mensen die weten wat dit in je raakt, hoe ondraaglijk dit lijden kan zijn. In de media zijn momenteel veel verhalen over een zelfgekozen levenseinde. Euthanasie is geen taboe meer; ook binnen christelijk Nederland roept het thema veel reactie op. Omdat we het belangrijk vinden om er te zijn voor mensen die worstelen met vragen over euthanasie en suïcide, openen we dit telefoonnummer. Niet meer willen leven is een zwaar en moeilijk thema, daar hoef je niet alleen in te zijn. Er kan iemand zijn die met aandacht naar je wil luisteren en je wil zien. Je bent welkom bij Eleos, specialist in christelijke ggz.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Eleos opent telefonisch spreekuur over levensbeëindiging
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!