Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 februari 2017 door Nederlands Dagblad

Vijf uitspraken van ds. Gerrit Vreugdenhil over de Heilige Geest

Dominee Gerrit Vreugdenhil ontdekte als zendeling in Chili dat de gereformeerde traditie geen antwoord heeft op de realiteit van kwade machten. De predikant uit Gouda is betrokken bij Machsèh, en platform van predikanten die meer aandacht willen voor de Heilige Geest. Het Nederlands Dagblad sprak met hem. Lees hier een aantal uitspraken.

  • "In Chili hebben collega’s een keer voor mij gebeden, met handoplegging, om vervulling met de Heilige Geest. En daardoor veranderde mijn leven. Mijn relatie met God werd intensiever en ik werd gevoeliger om Gods stem te horen."
  • "De Heilige Geest speelt niet alleen een rol als je tot geloof komt of om je geloof te versterken. Hij woont ook in je; Hij is een persoon, die spreekt. Ik merkte dat ik soms woorden aan iemand doorgaf die heel raak waren – zonder dat ik dat precies begreep. In Chili ben ik op het spoor van de Geest gezet."
  • "Handelingen 19 zegt dat God buitengewone krachten door Paulus deed. Hij had een bediening van Woord én Geest. Mensen zagen wat zijn boodschap uitwerkte in de praktijk. Dat overtuigde. Het is erg nodig dat we dat terugvinden. Dan vindt de Geest meer ruimte om krachtig werk te doen."
  • "Wat doet de Heilige Geest? Daar zie ik drie aspecten aan: 1) Hij versterkt je band met Jezus. 2) Hij gaat je vernieuwen. Galaten 6 noemt als vrucht van de Geest allemaal karaktereigenschappen. 3) Hij geeft je talenten en gaven om te ontplooien. Het gaat mis als je meteen de sprong naar 3 wilt maken."
  • "Stel dat iemand een operatie moet ondergaan, maar geen voorbede in de kerk wil, want dan weet iedereen het. Maar dan onthoud je mensen ook de kans om mee te leven en te bidden, en je onthoudt jezelf de kans om daardoor bemoedigd te worden. Zo is dat met ziekenzalving, bevrijding of gebedspastoraat ook. Je onthoudt jezelf iets wat God kan geven en doen."

Lees hier het volledige interview in het Nederlands Dagblad.

Lees ook: "Geesten en demonen zijn geen verleden tijd"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen