Ds. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Ds. M. Klaassen: "Veel Nederlanders hebben een therapeutisch godsbeeld"

“Vaak worden we boos op God als het leven niet zo gaat als we zelf graag zouden willen. Dat heeft te maken met een therapeutisch godsbeeld. God is er niet om ons gelukkig te maken. Hij gebruikt ook het lijden,” zegt ds. M. Klaassen. Volgens de hervormde predikant uit Arnemuiden laat de geschiedenis van Jozef zien hoe God tegenslag kan gebruiken. Onlangs schreef hij de uitgave ‘Vruchtbaar door verdrukking’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Het doel van onze hemelse Vader is wel degelijk om tot volmaaktheid, dus geluk en zegen te komen met Zijn bruidsgemeente, bestuurd vanuit Israel met het overblijfsel van Israel, het ware Israel.

Het huis met de vele woningen, prachtig en ja, op weg er naar toe is het zeker niet altijd een kalme reis, maar wel een behouden aankomst, waarbij alle narigheid meewerkt ten goede, voor wie Hem liefhebben.

Shalom, optimaal daar, zie ook Ez.40-48

Ben Kok jchrp
S
Wat je in bepaalde denominaties vaak ziet is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen algemeen lijden en het lijden om Christus wil. Heel veel lijden (buiten eigen schuld) overkomt ongelovigen net zo.Ik maak zelf meer een onderscheid tussen lijden door vervolging en algemeen lijden.
R
Ik ben enigszins verbaasd door het woord 'therapeutisch'. Zelfs in het Engels (waaruit het vertaalt is) laat de betekenis van 'therapie' verdraaid van de werkelijke betekenis. God is mijn therapeut omdat hij mij leert omgaan met mijn problemen en moeilijkheden, zonder ze gelijk weg te halen. (soms gelukkig wel). Dit is zeer vergelijkbaar met echte therapie.

Praten met elkaar, elkaar vertrouwen en van de Wijze leren zijn hele therapeutische zaken.

Verder een mooi stuk!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen