Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2017 door Volkskrant

Reclamespotjes levert Remonstrantse Broederschap honderden leden op

Reclamespotjes inzetten op de boodschap van je kerk te verspreiden. Als eerste bewandelde de Remonstrantse Broederschap dit pad van de commercie. Daarbij hebben de remonstranten, in tegenstelling tot hun medegelovigen, God nadrukkelijk ingezet als marketinginstrument. En dat heeft gewerkt, merkt de Volkskrant op.

Het aantal broeders en zusters is met zeshonderd gestegen. Dat lijkt niet veel, maar op een aantal van vijfduizend betekent het een stijging van 12 procent. De aanwas zit vooral bij mensen die weer behoefte hebben aan een religieuze voedingsbodem nadat ze de kerk eerder de rug hadden toegekeerd. Joost Röselaers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap, vindt het nog te vroeg om van een kentering te spreken na jaren van teruggang. Een halve eeuw geleden telde de Remonstrantse Broederschap nog 20.000 leden.

Error: could not load events

Ook binnen het Remonstrants Broederschap rezen bezwaren over het 'ikkerige karakter' van de reclame-uitingen. Maar volgens Röselaers heeft het succes de gemoederen gesust. Daarom staat een nieuwe campagne alweer op stapel.

Foto: Remonstranten Naarden-Bussum

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.