Nieuws

26 januari 2017 door Rik Bokelman

Anglicaanse priester stapt op vanwege koranlezing in kerk

Een Angelicaanse priester van de St. Mary's Cathedral in Glasgow heeft ontslag genomen. Gavin Ashenden kan niet leven met het feit dat er tijdens een multi-religieuze dienst in de kerk uit de Koran werd gelezen. Met name omdat de passage die moslims voorlazen de passage is waarin Jezus niet wordt erkend als de Zoon van God.

"Het vertegenwoordigt een nieuwe stap op de weg die de kerk maar blijft volgen, en waarmee de vernietiging van het christendom in onze kerk wordt ingeluid." 

"Dit had niks met het bouwen van bruggen te maken. Dit was capitulatie. Capitulatie op een heilige plek, tijdens een heilige moment, waarin de verrezen Jezus werd geschoffeerd."

Volgens Ashenden is de Anglicaanse kerk in het Verenigd Koninkrijk veel te veel bezig om maar vriendjes te sluiten met andere religies, ten koste van haar eigen verhaal. Hij kan om die reden niet meer met een zuiver geweten in zijn kerkverband blijven.

De priester vindt ook dat de Anglicaanse Kerk zich zou moeten verontschuldigingen voor het lezen van de Korantekst tegenover vervolgde christenen, aangezien de betreffende tekst binnen de islam wordt gebruikt als rechtvaardiging om christenen over heel de wereld te mishandelen, gevangen te nemen of te doden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher