God

25 januari 2017 door Jeffrey Schipper

"God verrast op onverwachte momenten met Zijn liefde"

"Mijn belangrijkste boodschap is dat er een God is die van je houdt, en dat je altijd bij Hem mag komen zoals je bent." DJ Flubbel evangeliseert via christelijke elektronische dance en hardstyle muziek. Afgelopen jaren heeft hij drie albums uitgegeven en een aantal optredens gedaan op christelijke festivals, waaronder het Flavor, Graceland en Sound of Heaven. "In mijn muziek ervaar ik ook Gods leiding en ik ben Hem dankbaar voor de mogelijkheden die Hij mij geeft."

"In 2016 heb ik opgetreden tijdens het Graceland festival," vertelt DJ Flubbel. "Het was voor mij heel bijzonder en met name ook wat er gebeurde op de weg ernaar toe. Het begon toen ik merkte dat op de datum van het festival vrijwel niemand van mijn team beschikbaar was. Dat zou betekenen dat ik zonder hulp zou moeten gaan. Ik begon daardoor te twijfelen of het überhaupt wel door kon gaan. Ik besloot ervoor te bidden. Ik zei tegen God: “Als u mij daar wilt gebruiken, zou U dan iemand op mijn pad willen sturen?” Nog geen week later leerde ik Ruben (Kasiyya) kennen, hij was erg enthousiast en wilde graag met mij mee. We maakte tijdens de voorbereidingen speciaal voor het festival samen een single: 'Graceland Anthem'.

De weken erna kreeg ik toch opnieuw twijfels, ik kreeg pas laat een reactie van de organisatie en ik bleek op een erg laat tijdstip ingepland te staan. Een aantal vrienden en collega DJ’s raadde mij zelfs af om te gaan. Ze waarschuwden mij, dat er waarschijnlijk maar weinig mensen naar mijn optreden zouden komen. Desondanks had ik sterk het gevoel dat God mij op het festival wilde gaan gebruiken. Dit gevoel werd bevestigd tijdens een preek over Noach (die net als ik door mensen uit zijn omgeving ontmoedigd werd) en door gebed van mensen uit mijn kerk. Ik besloot om toch te gaan met het idee: 'Ik zie wel wat God van plan is. En ook als ik maar één persoon met het evangelie kan bereiken, zou wat mij betreft al onbetaalbaar zijn.' Na een lange rit kwam ik aan op het festivalterrein. We werden warm ontvangen en wat bleek? Er was een wijziging in het draaiboek, wat betekende dat ik op het hoofdpodium mijn optreden mocht doen! Het was een geweldige ervaring en de jongeren waren erg enthousiast. Ook heb ik een aantal bijzondere collega DJ’s ontmoet."

DJ Flubbel deelt ook zijn ervaringen over een optreden in 2015. "Ik had al enige tijd contact met Jesus Loves Electro, een christelijke dance groep uit Noorwegen. Ze kwamen naar Nederland voor een optreden in club Bonfire in Dordrecht. Het was heel leuk om ze eindelijk in real-life te ontmoeten en ik vond het zo bijzonder om te merken hoe intens zij God betrokken in de voorbereidingen van hun optreden. We lazen samen in de Bijbel, we zongen liederen en hebben met elkaar gebeden.

"Mijn belangrijkste boodschap is dat er een God is die van je houdt, en dat je altijd bij Hem mag komen zoals je bent"

Aanvankelijk was mijn belangrijkste doel geweest om hen te supporten en backstage voor ze te bidden. Wat er echter gebeurde had ik niet verwacht. Tijdens een gebed vroeg één van de leden of hij een lied voor mij mocht zingen. Hij zei dat hij voelde dat God iets tegen mij wilde zeggen. Hij pakte zijn gitaar en begon, aangestuurd door de Heilige Geest, spontaan voor mij te zingen. Het was heel bijzonder en ik werd zo diep geraakt door de boodschap van het lied, dat de tranen over mijn wangen rolden. Zo mooi hoe God je op zo’n onverwacht moment kan verrassen met Zijn liefde. Het was heel gaaf om even later samen met de dancegroep op het podium te staan en te zien hoe enthousiast het publiek reageerde op de christelijke dancemuziek. Ik vind het ook zo bijzonder dat God mij in contact brengt met zulke mooie mensen.

Soms vind ik het een uitdaging om een goede balans te vinden tussen effectieve promotie (jezelf en het evangelie voldoende laten horen) en aan de andere kant bescheiden te blijven (de eer en glorie aan God geven). Afgelopen jaren heb ik sterk gemerkt dat het essentieel is om God hierin te betrekken. Eerder heeft Hij al diverse deuren voor mij geopend op een manier die ik nooit had verwacht: ik kwam namelijk op de Nederlandse televisie (NPO2), in de krant (het Nederlands Dagblad) en op de radio (onder andere 3FM, BEAM en Groot Nieuws Radio).

Het kost echter behoorlijk veel tijd en moeite om voldoende publiek te blijven bereiken. Op een gegeven moment begon ik hierover te twijfelen. Ik kreeg een aantal afwijzingen en kreeg steeds sterker het gevoel dat ik er alleen voor stond. Ik was er niet meer zeker van of ik nog wel door moest gaan met promotie. Ik besloot om het in gebed te brengen en gaf het over aan God. Ik vroeg om Zijn leiding en wijsheid. Een week later kreeg ik plotseling een e-mail van Vice, één van de grootste jongerenplatforms ter wereld. Ze gaven aan dat ze vanuit Londen naar Nederland wilden komen en mij wilde interviewen over mijn muziek. Wat een verrassing en fantastische mogelijkheid was dat! En hoe mooi dat God zo duidelijk een gebed verhoorde.

Een probleem was echter de locatie voor het interview. Ik was namelijk al een tijd aan het puzzelen en rondvragen en ik kon maar geen geschikte plek vinden. Ik werd er wanhopig van en besloot ook hiervoor te bidden. Kort na het gebed schoot mij club Bonfire te binnen, ik nam contact op met de eigenaar, die uiteindelijk aangaf dat ik de club kosteloos mocht gebruiken voor het interview. Wat een zegen! Het was een prachtige locatie in een oude kerk en het team van Vice was zichtbaar onder de indruk. Het was een hele beleving, met een camerateam, microfoons en regisseur. Ik ervoer ook sterk leiding van God in de vragen die ik kreeg en dat het goed ging met spontaan antwoord geven in het Engels. Ik heb veel over de liefde van God kunnen vertellen en mijn passie voor christelijke dancemuziek.

Ik ben benieuwd wat God nog meer voor plannen voor mij heeft. Ik hoop vooral komende jaren veel jongeren te bereiken met het evangelie en ze iets te laten zien van de liefde van God. Ik denk dat het juist in deze tijd zo hard nodig is om jongeren te bereiken. Van diverse collega’s hoor ik terug dat tijdens optredens tientallen jongeren hun hart aan Jezus geven! Tenslotte deelt de DJ een citaat van een collega DJ uit Zuid-Afrika, genaamd Jireh: 'It would be so cool, if we all keep joining forces. And spread the Gospel. And reach all those precious souls. This might get bigger than we will dream of; because nothing is impossible with God!'

Bezoek hier de website van DJ Flubbel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen

De oudste praktiserend huisarts van Nederland is overleden - en kon zich de hemel moeilijk voorstellen

De oudste praktiserend huisarts van Nederland, Nico van Hasselt, is overleden op 93-jarige leeftijd. In een dodencel van de nazi’s zwoer Nico van Hasselt (92) zichzelf ooit een eed: ‘Als ik hier ooit uitkom, dien ik de rest van mijn leven als huisarts.’ En die belofte deed hij gestand. Ondanks zijn zeer hoge leeftijd bleef hij werkzaam als dokter in Amsterdam. Hij deed zelfs nog huisbezoeken. In een interview met De Nieuwe Koers vertelde de arts over zijn geloof ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. “In de dodencel aan d...
CIP+

Albert verklaarde de biddende Martin Koornstra voor gek - en kan nu weer lopen

“Het was een wonderlijke zaterdag.” Albert Bos is nog altijd onder de indruk van wat hem op Urk is overkomen. En wat hem is overkomen kunnen we allemaal zien in dit filmpje. In het inmiddels veelbesproken filmpje dat op social media vaak werd bekeken en gedeeld zou te zien zijn dat hij wonderbaarlijk werd genezen van pijn in z’n been. Er werd triomfantelijk met krukken gezwaaid vanwege de gebedsgenezing. Mensen juichten van blijdschap. CIP.nl sprak maandagmiddag met Albert en zijn vrouw Carla. Wat is er precies gebeur...

Israël zal leven!

Onlangs las ik dat het aantal Joodse mensen in Israël dat gelooft in de Heere Jezus, de Messias, inmiddels wordt geschat op rond de 30.000. Het zijn niet alleen de immigranten waardoor dat aantal stijgt, maar ook doordat mensen in Israël tot geloof komen. God werkt. Het zijn de ritselingen, die zullen uitlopen op Romeinen 11:26 – ‘En zo zal heel Israel zalig worden’. De profeet Ezechiël schrijft daar zo prachtig over in hoofdstuk 37. Ik ben er vast van overtuigd dat hij hier verwijst naar gebeurtenissen die zullen...

Waarom God Zijn volk de opdracht gaf om de sabbat te houden

"In Deuteronomium 5:15 wordt de reden gegeven waarom God Zijn volk gebiedt de sabbat (rustdag) te houden, namelijk: omdat de Heere Zijn slavenvolk uit Egypte bevrijd heeft. Ik zie de link, de reden, niet in. Kunt u deze relatie met ons duidelijk maken?," aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Kandidaat G. K. Terreehorst geeft antwoord."Het rusten op de sabbat is een gebod van de HEERE," antwoordt de hersteld hervormde kandidaat uit Apeldoorn. "Elke Israëliet moet zich daaraan houden. Men moch...

Baby Lisa genas van een ernstige huidaandoening

Baby Lisa wordt geboren met een ernstige huidaandoening, Collodion. Artsen zijn verbaasd dat de huid van baby Lisa binnen no-time geneest, schrijft Xpedition Glory. Bekijk het indrukwekkende verhaal van moeder Kim. Bekijk de video en klik hier voor meer fragmenten van Xpedition Glory:
CIP+

"Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren"

“Ik heb de laatste tijd meerdere keren de opmerking gehoord: ‘Sinds ik niet meer naar de kerk ga, heb ik meer ruimte om te geloven.’ Dat klinkt als vloeken in de kerk, maar toch gebeurt het.” Theoloog Remmelt Meijer sprak het afgelopen jaar verschillende kerkverlaters. Zelf noemt hij ze liever grensgangers, omdat de kerkdeur voor velen niet definitief dicht is. “Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren,” merkt de pionier op. Je sprak een groep kerkverlaters/grensgangers en schreef...
Vakanties
Hier adverteren?

Tommie Christiaan speelt Jezus in The Passion 2018

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie van The Passion. Het muzikale paas-evenement vindt op donderdag 29 maart plaats in de Bijlmer. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower (Gertjan Mulder) vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie. Tommie Christiaan speelt Jezus. Deze namen werden gisteren onthuld door fans van The Passion via een livestream op Facebook. Bij Jinek werd bekendgemaakt dat Arjan Ede...

Kans op Oscar film over christenvervolging

De film ‘Watu Wote: All of us’, over het moedige antwoord van moslims in Kenia op de vervolging van christenen door Al-Shabaab maakt kans op een Oscar. De 22 minuten durende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over passagiers tijdens een busreis naar Mandera, een klein stadje aan de grens met Somalië in het noordoosten van Kenia. In december 2015 werd hun bus aangevallen door leden van de terroristische organisatie al-Shabaab. Die hadden als doel de christelijke passagiers te scheiden van de moslims om hen t...
CIP+

"De Bijbel zegt niets zegt over duurzame relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht"

Homoseksueel. Je mag het wel zijn, maar niet in de praktijk brengen, is een veelvoorkomende opvatting in christelijk Nederland. Is dat terecht? Wat zegt de Bijbel daarover? Is homoseksualiteit inderdaad een gruwel in de ogen van God? In de tweede video beantwoordt John Lapré dit soort vragen, naar aanleiding van zijn boek De veilige kerk, in gesprek met Rik Bokelman. Hoe wordt er doorgaans gereageerd op een coming out? “Je ziet over het algemeen dat daar redelijk goed mee om wordt gegaan, maar dat het wat moeilijke...

SGP en ChristenUnie opnieuw bezorgd over positie eenverdieners

Eenverdieners zijn de laatste jaren relatief flink meer belasting gaan betalen. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) loopt hun belastingdruk komende tijd waarschijnlijk alleen maar verder op, terwijl die voor tweeverdieners is gedaald. Politiek leiders Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) uiten hun bezorgdheid. -De meeste eenverdieners stemmen geen SGP, maar VVD-Er zijn net zoveel eenverdieners die D66 stemmen als SGP-In totaal zijn eenverdieners goed voor 20 zetels-Onder SGP stemmers is maar 20% eenverdiener...

Lastercampagne tegen Messiaans-Joodse christenen in Israël

Stenen gooien, lastercampagnes in de media, chantage. Ultra-orthodoxe joden doen er alles aan om een ontmoetingscentrum van Messias-belijdende joden in Dimona, Israël, opnieuw te laten sluiten. Het centrum is net weer geopend en dat levert weer nieuwe protesten op, meldt Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Het centrum is een ontmoetingsplaats voor joden die in Jezus geloven. Ze drinken en koffie en thee en voeren gesprekken met elkaar. Vorig jaar werd de ontmoetingsplek kortdurend gesloten, na protesten van ultra-or...
CIP+

Refoweb-boys: "De reformatorische gezindte is volwassen geworden"

“We zien steeds minder oppervlakkige vragen over tv-kijken of een hoed dragen. De reformatorische gezindte is volwassen geworden,” zegt Gert Janssen. Samen met Henk Aalbers is hij initiatiefnemer van Refoweb.nl. Daar kunnen mensen, binnen en buiten de reformatorische gezindte met bijna al hun vragen terecht. CIP.nl zocht het duo op. “Het zou mooi zijn dat er een moment komt dat we onszelf kunnen opheffen.” Wat begon met een chatbox is uitgegroeid tot een vragenrubriek met een enorm archief. Ook is...
CIP+

Moeten we nou vóór of tegen de mogelijk nieuwe Donorwet zijn?

Dezer dagen hebben we het allemaal weer over orgaandonors omdat de initiatiefwet van D66 voor een actief donorregistratiesysteem (ADR), die in september 2016 was aangenomen door de Tweede Kamer. Aanstaande dinsdag wordt het wetsvoorstel in stemming gebracht in de Eerste Kamer. Wat moeten we hopen dat er uitkomt? Moeten de christelijke partijen bij voorbaat tegen zijn omdat het wetsvoorstel van D66 kwam? Of moeten zij het op zijn eigen merites beoordelen? Eerlijk gezegd ben ik nogal geschokt door allerlei gevoelsmatige argum...

Ds. J. J. ten Brinke aan de slag in hervormd Oud-Beijerland

De hervormde gemeente in Oud-Beijerland verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. J. J. ten Brinke heeft het beroep aanvaard. De kerkenraad zocht een opvolger voor de vorig jaar naar Polsbroek vertrokken ds. C. Boele. Ten Brinke bedankte vorig jaar voor beroepen uit Bodegraven, Giessendam-Neder-Hardinxveld en Woudenberg.

Wat gisteren ‘normaal’ was, is nu ‘vreemd’

"De tijd is een raar iets. Wat gisteren ‘normaal’ was, is nu ‘vreemd’. Wat gisteren ‘vreemd’ was, is nu ‘hip’. Wij wisten niet hoe snel wij van de percolator af konden komen. Nu is het ‘cool’ om met zo’n ding je koffie te zetten. ‘Het milieu’ was in mijn jeugd links en ‘geitenwollen sok’," vertelt ds. Jan Rinzema in een nieuwe overdenking."Nu is het ‘milieu’ mainstream. ‘Vegetarisch’ riep 20 jaar geleden argwaan, achterdocht...

Abele Reitsma is tegenstander van de nieuwe donorwet en legt uit waarom

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een nieuwe donorwet. De nieuwe norm is dat je standaard donor bent, tenzij je aangeeft dat niet te willen. Welke bezwaren zijn er op de nieuwe wet? Abele Reitsma van Stichting Bezinning Orgaandonatie geeft antwoord in het Family7-programma Uitgelicht. Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Family7:

Misbruik tierde welig in zorgcentrum van voormalig geestelijk leider pinksterkerk

Een 'geestelijk leider' en een medewerkster/cliënte van de Jedidja Hoeve, een evangelisch zorgcentrum in Meerkerk, worden verdacht van ontucht van een in 2016 gestorven jonge vrouw. Dagblad Trouw schrijft deze week over deze zaak.Aaldert van E. (77) kreeg twee jaar cel voor seksueel misbruik van bewoners. Deze week moest de Belgische Marjos H. zich voor de Rotterdamse rechter verantwoorden voor haar betrokkenheid bij door Van E. gepleegde ontucht. De omstreden en charismatische Van E., ooit leider van...
CIP+

Is orgaandonatie Bijbels?

Is orgaandonatie Bijbels? Theoloog Jos de Keijzer beantwoordt deze vraag in dit artikel. De Eerste Kamer heeft de nieuwe donorwet aangenomen. Sommigen blij, anderen niet. Wel raar, een overheid die grossierder wordt in de lijken van haar dode onderdanen. Ik heb er ambivalente gevoelens bij. Aan de ene kant mag de overheid niet zomaar beschikken over de lichamen van haar onderdanen; ook niet na hun dood. Dat kan gewoon helemaal niet. Aan de andere kant is er een schreeuwende behoefte aan orgaandonatie. Er gaan let...