Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 januari 2017 door David Pawson

Waarom de opstanding van Jezus zo uniek is

We hebben de omschrijving van zijn dood gehad. We hebben naar de lengte van zijn begrafenis gekeken. Laten we nu gaan kijken naar het verhaal over zijn opstanding, vanuit menselijk oogpunt.

Ik wil dit artikel beginnen door enerzijds een onderscheid te maken tussen opstaan uit de dood en resuscitatie. Anderzijds wil ik een onderscheid maken tussen opstaan uit de dood en reïncarnatie. Er zijn namelijk verschillende opvattingen over het leven na de dood. Neem bijvoorbeeld resuscitatie. Dat brengt iemand weer tot leven.

Tegenwoordig komt het vaak voor dat iemand weer tot leven wordt gebracht. Ik heb thuis een boek, het levensverhaal van Tom Sccarinci. Ik heb eens met hem samengewerkt in Berlijn. Hij sprak tijdens een kerkdienst waar ik ook moest spreken. Hij stond op, liep naar de plek waar hij moest spreken en zei: ‘Ik was tien dagen dood en Jezus heeft mij uit de doden opgewekt.’ Ik was de tweede spreker en dacht: ‘Zo is het!’ Het was het meest verbazingwekkende verhaal dat ik ooit gehoord heb over iemand die weer tot leven kwam.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.