Nieuws

11 januari 2017 door Jeffrey Schipper

SDOK organiseert predikantensymposium: ‘God, waar bent U?’

Waar is God als het leven pijn doet? Een vraag die predikanten vaak gesteld wordt. Pijn en lijden kunnen het godsvertrouwen op de proef stellen. Rondom dit thema organiseert SDOK een symposium voor predikanten en kerkelijk werkers. Het symposium ‘God, waar bent U?’ vindt plaats op DV vrijdag 10 maart 2017 in De Schakel in Nijkerk.

Veel christenen worstelen met het lijden en Gods aanwezigheid daarin. Hoe kun je als voorganger hoop bieden aan gemeenteleden in schijnbaar hopeloze omstandigheden? Vervolgde christenen inspireren vaak door hun geloofsvertrouwen. Ondanks de moeilijke omstandigheden getuigen ze van hoop. Wat kunnen christenen in Nederland hiervan leren? En kennen vervolgde christenen ook de ‘waaromvraag’ bij het lijden, die hier zo vaak wordt gesteld? Tijdens het symposium krijgen de getuigenissen van vervolgde christenen een plaats, maar worden hun verhalen ook gespiegeld aan de situatie in Nederland.

Gevangenschap
Dominee Berhane Asmelash spreekt over zijn maandenlange gevangenschap in een Eritrese cel, vanwege zijn christelijk getuigenis. Zijn er momenten geweest waarop God er niet leek te zijn, momenten van eenzaamheid en depressies? Ds. Ron van der Spoel vertelt of hij de waaromvraag tegenkomt tijdens zijn ontmoetingen met vervolgde christenen wereldwijd. Ds. Johan het Lam (PKN Harderwijk) gaat in op de vraag hoe een predikant kan omgaan met pijn en lijden in zijn gemeente. Welke antwoorden kun je als predikant geven over Gods aanwezigheid in ellende?

Het symposium is bedoeld voor predikanten, kerkelijk werkers en studenten theologie. (PKN-predikanten die het symposium bezoeken, ontvangen 0,25 studiepunt in het kader van permanente educatie.) Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher