Pillar of Fire roept op tot protest: “Jeruzalem is van Israël”

11-01-2017 door Jeffrey Schipper

“Opstaan en onze stem verheffen heeft meer impact dan wij ons realiseren.” Dat zegt Jack van der Tang van de pro-Israëlische hulporganisatie Pillar of Fire. Hij roept sympathisanten van Israël op om aanstaande zondag massaal naar het vredesoverleg in Parijs af te reizen, meldt MessiaNieuws.

De organisatie wil komend weekend demonstreren tegen de VN-conferentie die daar plaatsvindt, onder leiding van de Franse president François Hollande en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry van de Verenigde Staten. Het doel van deze conferentie is om te komen tot de zogeheten ‘tweestatenoplossing’; de erkenning van een Palestijnse staat naast Israël.

Pillar of Fire hoopt dat er zoveel mogelijk mensen naar Parijs komen, die zich zullen aansluiten bij Joodse organisaties die voor de Israëlische ambassade samenkomen van 11.00 tot 12.30 uur. Jack van der Tang verwijst naar Brussel, waar een grote groep mensen zich in 2011 verzamelde voor het Europees Parlement. Ook toen werd er vergaderd over een ‘tweestatenoplossing’, en was er sprake van dat Oost-Jeruzalem zou worden erkend als hoofdstad van Palestina.

“Wij stonden daar met een eigen podium en een geluidsinstallatie. Toen we naar huis reden, kreeg ik een telefoontje: ‘Weet je wat er is gebeurd?’ Tijdens de demonstratie was er een kleine brand in het gebouw van het Europees Parlement, waardoor iedereen naar buiten moest en iedereen kwam te staan bij het plein waar wij stonden. De naam van het elektriciteitsbedrijf was Eliah. Vanaf dat moment heb ik verstaan dat opstaan belangrijk is.”

Lees hier meer op de website van MessiaNieuws.

Foto: Twitter

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Pillar of Fire roept op tot protest: “Jeruzalem is van Israël”
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!