Gert-Jan Segers: Heb de vrijheid en de naaste lief

11-01-2017 door Jeffrey Schipper

"Politiek en kerkelijk is het meer dan ooit de vraag hoe we ons verhouden tot moslims en tot hun islam. Ik heb zelf de islam uitgebreid leren kennen in Egypte en veel gesprekken gevoerd met moslims hier in Nederland. Wellicht dat mijn persoonlijke bevindingen anderen kunnen helpen," schrijft ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. Op de website van zijn partij deelt hij vier bevindingen.

Segers: "Als je het evangelie serieus neemt, weet je dat de islam de aanval opent op het hart ervan. Het hart van het christelijk geloof heeft alles te maken met Jezus Christus (1); Als je het evangelie serieus neemt, kun je een moslim onmogelijk haten. De moslim die je ontmoet, is iemand die is geschapen naar Gods beeld en naar wie Gods hart uitgaat (2); Tolerantie is niet alleen bedoeld voor wat ik lief en aardig vind, maar juist ook voor dat wat me door de ziel snijdt. Dat wat de islam over Jezus zegt, snijdt mij door de ziel. En toch sta ik voor vrijheid van godsdienst en levensovertuiging voor iedereen – moslim en christen, religieus en seculier (3); 

De fout die Wilders maakt, is dat hij ook degenen die hem het beste zouden kunnen helpen – de Aboutalebs van deze wereld – in de strijd tegen de jihad, zo hard mogelijk probeert te beledigen. De vrijheid die moslims is gegund en waarvan wijzelf ook genieten, moet vurig worden verdedigd als diezelfde vrijheid in naam van de islam wordt bedreigd (4)."

Lees hier het volledige commentaar van Gert-Jan Segers.

Foto: Twitter

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Gert-Jan Segers: Heb de vrijheid en de naaste lief
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!