Nieuws

11 januari 2017 door Rik Bokelman

Mercy: "Ik weet niet wat er met mijn vader is gebeurd"

Toen de Boko Haram-terroristen in 2014 ‘s nachts Gwoza binnenvielen, was Mercy thuis met haar vader. Haar moeder was tien jaar eerder overleden. Mercy: “Mijn vader en ik werden door de strijders van elkaar gescheiden. Ik weet niet wat er met hem is gebeurd. Ik vermoed dat hij op dezelfde manier is gedood als vele anderen, omdat hij Jezus Christus niet wilde verloochenen.”

Mercy en vier andere vrouwen werden meegenomen naar de nabijgelegen stad Mubi. De islamitische strijders wilden dat we ons bekeerden tot de islam om vervolgens met een Boko Haram- strijder te trouwen. Ze sloegen me en zeiden dat ik nooit meer over het christelijk geloof mocht praten.”

Mercy kreeg islamitische les en moest verplicht op de islamitische gebedstijden bidden. “Een paar weken later trouwde ik met een moslim”, zegt ze. Over dit gedwongen huwelijk wil ze niet veel zeggen.

“Regelmatig zag ik hoe strijders van Boko Haram onschuldige mensen vermoordden. Als mensen hun geloof in Jezus Christus niet afzweerden, werden ze gedood. Velen konden de marteling niet aan en gaven toe aan hun eisen. Ik ook”, geeft Mercy toe.

Na vijf weken gevangenschap, werd Mercy gered. De overheid bombardeerde het huis waar ze verbleef. Mercy was de enige in het huis die de aanval overleefde. Soldaten redden haar en brachten Mercy naar een medische kliniek.

Open Doors betaalde haar medische kosten en hielp haar een kledingreparatiebedrijfje op te zetten.

Bekijk de Ranglijst Christenvervolging op de website van Open Doors.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher