Nieuws

11 januari 2017 door Rik Bokelman

Pastor Nimal: "Hoe erg de vervolging ook wordt, wij blijven"

Midden in de nacht schrok het gezin van Nimal wakker van stenen die radicale boeddhisten tegen het huis gooiden. “Ze riepen: ‘Verdwijn uit ons dorp. We moeten jullie hier niet. Wegwezen!’” Pastor Nimal werd daarna door de politie gedwongen te stoppen met kerkdiensten en christelijke activiteiten. “Hoe erg de vervolging ook wordt, wij blijven hier. We houden stand tot het einde”, zegt pastor Nimal.

Pastor Nimal en zijn gezin zijn niet veilig in hun boeddistische dorp bij Kegalla in Sri Lanka. Ze worden niet alleen met stenen bekogeld door hun buren, maar ze worden ook bedreigd met arrestatie vanwege het houden van kerkdiensten.

‘We hebben verschillende aanklachten tegen u pastor. Welke religieuze activiteiten ontplooit u hier? Is uw kerk wel geregistreerd? Misschien moeten we uw huis en grond onteigenen?’, vroeg de politie hem. Ook werd de pastor gedwongen zijn kerk te sluiten, maar dit wist hij uit te stellen door de hulp van een advocaat in te roepen. Momenteel loopt er een rechtszaak vanwege het ‘organiseren van niet-geregistreerde religieuze bijeenkomsten’.

Eén ding is zeker voor Nimal en zijn gezin: vervolging om hun geloof zal niet verdwijnen.

Bekijk de Ranglijst Christenvervolging op de website van Open Doors.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher