Pastor Nimal: "Hoe erg de vervolging ook wordt, wij blijven"

11-01-2017 door Rik Bokelman

Midden in de nacht schrok het gezin van Nimal wakker van stenen die radicale boeddhisten tegen het huis gooiden. “Ze riepen: ‘Verdwijn uit ons dorp. We moeten jullie hier niet. Wegwezen!’” Pastor Nimal werd daarna door de politie gedwongen te stoppen met kerkdiensten en christelijke activiteiten. “Hoe erg de vervolging ook wordt, wij blijven hier. We houden stand tot het einde”, zegt pastor Nimal.

Pastor Nimal en zijn gezin zijn niet veilig in hun boeddistische dorp bij Kegalla in Sri Lanka. Ze worden niet alleen met stenen bekogeld door hun buren, maar ze worden ook bedreigd met arrestatie vanwege het houden van kerkdiensten.

‘We hebben verschillende aanklachten tegen u pastor. Welke religieuze activiteiten ontplooit u hier? Is uw kerk wel geregistreerd? Misschien moeten we uw huis en grond onteigenen?’, vroeg de politie hem. Ook werd de pastor gedwongen zijn kerk te sluiten, maar dit wist hij uit te stellen door de hulp van een advocaat in te roepen. Momenteel loopt er een rechtszaak vanwege het ‘organiseren van niet-geregistreerde religieuze bijeenkomsten’.

Eén ding is zeker voor Nimal en zijn gezin: vervolging om hun geloof zal niet verdwijnen.

Bekijk de Ranglijst Christenvervolging op de website van Open Doors.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Pastor Nimal: "Hoe erg de vervolging ook wordt, wij blijven"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!