Waarom de dood van Jezus zo uniek is

11-01-2017 door David Pawson

Wanneer je er vanuit gaat dat Jezus de beroemdste persoon ter wereld is, is het opmerkelijk dat we maar zo weinig over Hem weten. In de Bijbel lezen we nauwelijks iets over Jezus tussen zijn eerste en dertigste levensjaar. Dat is hoogst opmerkelijk.

We gaan er vanuit dat hij in het bedrijf van zijn vader is gestapt als timmerman en hij stoelen, tafels en deuren timmerde. Maar dan heb je het ook wel gehad, die dertig jaar was Hij onbekend en onopgemerkt. Toen Hij dertig was, werd Hij een publiek figuur en veranderde Hij van baan; Hij veranderde van houtbewerker in wonderdoener.

Jezus had wonderbaarlijke krachten tot zijn beschikking die Hij alleen gebruikte om andere mensen te helpen. Hij gebruikte Zijn kracht nooit om iemand pijn te doen, of zoals Petrus later in een toespraak zou zeggen: ‘Hij ging rond, weldoende, om mensen te helpen.’ De zieken werden genezen, de blinden zagen, de doven hoorden, de lammen liepen en de hongerigen kregen eten. Hij redde zijn discipelen zelfs van de verdrinkingsdood. Hij deed niets anders dan goede dingen en toch was hij drie jaar later dood. Dat vraagt om uitleg.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Waarom de dood van Jezus zo uniek is
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!