Levensverhaal

05 januari 2017 door Jeffrey Schipper

"Ik was een monster, maar Jezus heeft me gered"

Voor God zijn er geen onmogelijke situaties. Dat blijkt wel uit het verhaal van Dejah Hall (26). Ze was jarenlang verslaafd aan methadon, cocaïne en heroïne. "Het was 6 december 2012," vertelt ze op Facebook. "Ik was onderweg naar de afgrond, ik had totaal geen controle meer over mijn leven. Ik was werkelijk een monster, in elke betekenis van het woord. Het maakte me niet meer uit of ik leefde of dood zou zijn."

Maar een openhartig gesprek op die dag met haar opa veranderde alles. "Mijn opa zat in een rolstoel, keek naar mij en zei: Als ik naar je kijk, doet het me pijn’. Toen zag ik mezelf, wie ik was geworden. Ik walgde van mezelf."Ze beloofde haar opa dat het beter met haar zou worden. Enkele uren later werd ze gearresteerd op beschuldiging van misdrijven en kwam ze in de gevangenis terecht. Deze moeilijke weg gebruikte de Heere om haar stil te zetten. In de gevangenis leerde ze Heere Jezus kennen, kwam ze vrij van de drugs en begon haar lichaam te genezen.

Het bericht dat ze op 6 december 2016 op Facebook zette, precies vier jaar nadat ze stil was gezet door God, trok veel aandacht. Ze plaatste een kort verhaal over wat er met haar was gebeurd, met een paar schokkende foto’s van hoe ze eruit zag tijdens de ernstigste periode van verslaving, en een paar foto’s van nu. De foto’s laten zien dat drugs je leven kapot maken! Maar ook laten ze zien dat herstel mogelijk is.

"Vandaag ben ik vier jaar clean van heroïne en methadon. Toen was het verschrikkelijk. Elke dag ging het slechter met me. De slechtste dag was 12 december 2012, toen ik werd gearresteerd. De echte ommekeer vond plaats toen ik mijn leven overgaf aan God." Dejah is nu getrouwd en heeft een baby’tje van 18 maanden. Ze heeft haar studie weer opgepakt en is nu halverwege. Ze hoopt pastoraal werker in de gevangenis te worden, om mensen te helpen die dezelfde problemen hebben als zij zelf ooit had. "Elke dag dank ik God dat ik niet meer ben zoals ik toen was."

Nadrukkelijk richt ze zich nog tot de media. "Ik wil duidelijk maken dat, hoewel sommige media God weggelaten hebben uit mijn verslag, het echt door het geloof is dat mijn leven veranderd is en dat ik van mijn verslaving bevrijd ben. Laat het duidelijk zijn: Ik zou hier niet zijn zonder de liefde en de genade van mijn Heere en Redder, Jezus Christus." 

Dit getuigenis verscheen via Faith Wire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher