ds. M. van Sligtenhorst

Levensverhaal

25 januari 2017 door Jeffrey Schipper

"In het ziekenhuis dacht ik vaak na over de dood"

Twee jaar geleden onderging ds. M. van Sligtenhorst een dotterbehandeling. “‘Als ik moet sterven, kan ik dan echt God ontmoeten?’. Die vraag was op dat moment reëel. Het antwoord is ja,” vertelt hij vanuit zijn studeerkamer in Achterberg. Eerder dit jaar nam de relatief jonge predikant een beroep van de hersteld hervormde gemeente Rhenen-Achterberg aan. CIP.nl zocht hem op. “Vroeger was ik een keurige kerkganger in strak pak. Maar zonder dat ik het in de gaten had was ik een Farizeeër.”

Van zijn 17e tot 21e levensjaar bracht Van Sligtenhorst door in een pleeggezinHij komt uit een gebroken gezin als gevolg van een echtscheiding in zijn tienerjaren. “De Heere heeft mij destijds op wonderlijke wijze bij de kerk gehouden, want ik had in die tijd niet veel met het geloof. Het pleeggezin heeft hieraan bijgedragen. Met hen ging ik mee naar de kerk en in de loop der jaren ging ik inzien waarom ook ik Jezus Christus nodig heb. Mijn leven was een grote puinhoop. Als een gezin uit elkaar wordt gescheurd door een echtscheiding leidt dat tot veel verdriet en ellende. Ik ging toen van crisis naar crisis. Achteraf kan ik zeggen dat God mij erdoorheen heeft getrokken.

Verlost van farizeïsme
Ik werd niet alleen bevrijd van een wereldse levenswandel. Ook met mijn vroomheid werden korte metten gemaakt. Ik was op het eerste gezicht een keurige hervormde kerkjongen in strak pak. Zonder dat ik het zelf in de gaten was ik een Farizeeër. Door niet op wereldse plekken te komen dacht ik zelf tot God te kunnen komen. Maar ondertussen maskeerde ik  wat er van binnen leefde. Vanuit het Woord werd mij een spiegel voorgehouden. Vanuit mijn eigen ijver kon ik niet bij God komen. Mij werd duidelijk dat ik de wet niet kan vervullen. Dat heeft de Heere Jezus voor ons gedaan. Eind 1997 mocht ik vrijmoedig geloven dat niet alleen anderen maar ook mij vergeving van zonden is gegeven. Een blijvend onbegrijpelijk wonder.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify