Wat popmuziek tot christenen te zeggen heeft

19-12-2016 door Jeffrey Schipper

“In popmuziek wordt op een mens geprojecteerd wat alleen de Heere ons kan geven.” Bart Bolier maakt in zijn boek ‘Ontmaskerd’ duidelijk dat achter het masker van de popmuziek een duistere wereld schuil gaat. Maar van een opgeheven vingertje moet de schrijver niets hebben. “Alleen spreken over wat allemaal niet mag werkt volgens mij niet. Ik zeg liever: dit moet je niet willen. Er is iets – of beter gezegd: Iemand Die veel schoner is. Voor iedere verloren zondaar die iets van Jezus ziet verdwijnt de liefde tot goddeloze of lege muziek.”

Op internet zijn veel mensen actief die – wellicht met goede bedoelingen – willen aantonen dat eigenlijk de meeste popmuziek occult is. Wat gaat hier fout?

“Veel mensen willen aantonen dat eigenlijk de meeste popmuziek occult is. Ze doen dit helaas erg onzorgvuldig en niet zelden komen ze met onbetrouwbare ‘bewijzen’. Ze zien óveral iets duivels in, ook als het er helemaal niet is, en plaatsen artiesten vaak onder de noemer ‘illuminati’. Ze bespreken allerlei complottheorieën, die slechts op hun eigen fantasie gebaseerd zijn. In mijn boek heb ik mij daarom niet alleen gebaseerd de inhoud van liedjes en videoclips, maar vooral ook op diepte-interviews, documentaires en analyses door kenners. De Schrift heeft in het boekje het eerste en laatste Woord. Dat is namelijk de enige toetssteen voor christenen.”

"Als je niet naar Lady Gaga’s showbizzleven maar naar haar echte leven kijkt, zie je wat anders dan glitter en glamour. Je ziet een ongelukkig, zoekend en verblind mens"

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Wat popmuziek tot christenen te zeggen heeft
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!