Dagelijks leven

19 december 2016 door Jeffrey Schipper

Wat popmuziek tot christenen te zeggen heeft

“In popmuziek wordt op een mens geprojecteerd wat alleen de Heere ons kan geven.” Bart Bolier maakt in zijn boek ‘Ontmaskerd’ duidelijk dat achter het masker van de popmuziek een duistere wereld schuil gaat. Maar van een opgeheven vingertje moet de schrijver niets hebben. “Alleen spreken over wat allemaal niet mag werkt volgens mij niet. Ik zeg liever: dit moet je niet willen. Er is iets – of beter gezegd: Iemand Die veel schoner is. Voor iedere verloren zondaar die iets van Jezus ziet verdwijnt de liefde tot goddeloze of lege muziek.”

Op internet zijn veel mensen actief die – wellicht met goede bedoelingen – willen aantonen dat eigenlijk de meeste popmuziek occult is. Wat gaat hier fout?

“Veel mensen willen aantonen dat eigenlijk de meeste popmuziek occult is. Ze doen dit helaas erg onzorgvuldig en niet zelden komen ze met onbetrouwbare ‘bewijzen’. Ze zien óveral iets duivels in, ook als het er helemaal niet is, en plaatsen artiesten vaak onder de noemer ‘illuminati’. Ze bespreken allerlei complottheorieën, die slechts op hun eigen fantasie gebaseerd zijn. In mijn boek heb ik mij daarom niet alleen gebaseerd de inhoud van liedjes en videoclips, maar vooral ook op diepte-interviews, documentaires en analyses door kenners. De Schrift heeft in het boekje het eerste en laatste Woord. Dat is namelijk de enige toetssteen voor christenen.”

"Als je niet naar Lady Gaga’s showbizzleven maar naar haar echte leven kijkt, zie je wat anders dan glitter en glamour. Je ziet een ongelukkig, zoekend en verblind mens"
CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher