Dagelijks leven

09 december 2016 door Jeffrey Schipper

Nemen we Gods voorschriften serieus?

Er is geen Bijbelkennis meer, zo hoor je nogal eens in de kerkelijke wandelgangen. Wat wordt daar dan mee bedoeld? En, wie zeggen dat en waar blijkt dat uit?, vraagt Willem Lingeman zich af.

Lingeman: "Deze klacht is een veelgehoorde onder predikanten, voorgangers, pastoraal werkers, ouderlingen en oudsten en beslaat het hele kerkelijke spectrum, van reformatorisch tot evangelisch en alles wat daar tussen zit. Ook de Rooms-Katholieke Kerk worstelt hier kennelijk mee.

Mijn vrouw en ik hebben ons de afgelopen zeventien jaar verdiept in het onderwerp huwelijk, echtscheiding en hertrouwen met een andere partner. Het viel ons op dat veel gelovigen met wie we hierover spraken ons steeds oneliners voorhielden: ja, maar er staat toch ergens, of, is het niet zo dat? Maar God is toch groot, heilig en genadig om te vergeven?

En daar hebben die gelovigen dan weer gelijk in, wij hebben een grote God. De Heere God is zeker genadig en vergevend. Echter, we moeten wel zijn inzettingen en geboden kennen. We moeten weten wanneer we in zonde leven en dat kunnen we leren uit Zijn Woord. We moeten ons dus verdiepen en onze tijd met Hem delen, zoveel als we kunnen. Onze zonde moeten we belijden en ons daar niet in verharden. Als een dief tot geloof gekomen is en zijn zonde van diefstal belijdt, zal hij stoppen met stelen. Dat vinden we allemaal normaal. Toch?

Als we in overspel leven moeten we dat belijden en daar ook mee stoppen. Of, liggen de zaken op dat vlak anders?"

Willem en Helen Lingeman produceerden in eigen beheer een dertiendelige radioserie, om dit onderwerp en vele andere op het gebied van het huwelijk bespreekbaar te maken. In deel twaalf van de serie 'Verbonden voor het Leven Radio' gaan Willem en Helen Lingeman dieper in op het thema 'Nemen we Gods voorschriften serieus?'. Klik hier om de twaalfde aflevering te beluisteren.

Willem Lingeman is auteur van het boek ‘Verbonden voor het Leven’. Bezoek hier zijn website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher