ds. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 december 2016 door Jeffrey Schipper

"Niet iedere dominee overleeft op Urk"

“Een dominee die geen klik heeft met de Urker gemeenschap heeft het heel zwaar. De sociale structuur van Urk heeft een eigen en uniek karakter. Een predikant moet die niet onderschatten,” vertelt ds. C. P. de Boer. Met pijn in zijn hart verliet hij Urk afgelopen zomer. Met zijn vrouw en negen kinderen is De Boer neergestreken in Sliedrecht. “Ik wilde niet weg, maar God riep mij naar Sliedrecht.”

Het had zomaar gekund dat De Boer op zondagmiddag in de boksring stond in plaats van op de kansel. Een vechtsportcarrière lag in het verschiet. Een sportblessure bracht daar verandering in. “Omdat ik toen niet wist wat ik wilde worden, besloot ik noodgedwongen een technische opleiding te volgen. Maar… ik heb twee linkerhanden.” En dus zette De Boer al na een jaar een punt achter zijn opleiding. “Maar dat jaar is erg zinvol geweest. Op het MBO heb ik namelijk mijn vrouw leren kennen. Ook was dat jaar een periode van bezinning waarin ik voor het eerst serieus een theologie-opleiding overwoog. Toen ik vervolgens klassieke talen ging studeren, ontdekte ik dat het studeren mij gemakkelijk afging. In de loop der jaren heeft de Heere mij vanuit Ezechiël 33 tot het predikantsambt geroepen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Broeder en Collega.

Ik ken Urk ik ben er geboren en heb er ruim 30 jaar gewoond. U verwoordt het uitstekend. Men is recht voor zijn raap en houdt van bevindelijkheid
B
Mooi getuigenis. Gehoorzamen is niet altijd makkelijk maar brengt wel vruchten voort.
Je getuigenis raakt mijn hart.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.