Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2016 door Jeffrey Schipper

'D66 heeft zelf het touwtje uit de brievenbus gehaald'

D66 is blij is dat ons land is bevrijd van "de verstikkende bemoeizucht van de kerk", maar vergeet dat je toen nog rustig het touwtje uit de brievenbus kon laten hangen. Dit schrijft predikant Jean-Jacques Suurmond in het dagblad Trouw naar aanleiding van dit pleidooi van Jan Terlouw. Veel Nederlanders waren onder de indruk van zijn boodschap.

"We lijden onder een verstikkende secularisatie die momenten van stilte en rust uit de maatschappij heeft verjaagd, bepaalde morele opvattingen door je strot duwt, religieuze rituelen weert, trambestuurders verbiedt een kruisje op hun jas te spelden en moslima's dwingt om bepaalde kleding te dragen. (...)  D66 heeft zelf het touwtje uit de brievenbus gehaald en om de nek van onze samenleving getrokken, die nu naar adem happend uiteenvalt.

Ik hoor de brievenbus, iemand trekt aan het touwtje maar de deur blijft dicht. Ik had het niet vastgemaakt. Vertrouwen doe ik wel in de kerk," sluit Suurmond zijn column af.

Lees hier het volledige commentaar van Jean-Jacques Suurmond en klik hier om de boodschap van Jan Terlouw terug te kijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen