Ben ik wel uitverkoren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 november 2016 door Jeffrey Schipper

Waarom christenen evangeliseren in de refowereld

Evangelisten van het project ’Ben ik wel uitverkoren?’ gaan regelmatig naar reformatorische beurzen. Afgelopen zomer waren zij niet welkom op refobeurs Naar Buiten. Waarom is evangelisatie in de refowereld nodig? Waarom gaan deze evangelisten anoniem te werk? CIP.nl sprak met één van de vrijwilligers.

De mensen die betrokken zijn bij het project ‘Ben ik wel uitverkoren?’willen graag anoniem blijven. Ook de vrijwilligster wil in dit interview anoniem blijven. Op de website van ‘Ben ik wel uitverkoren?’ staat hierover een uitgebreide uitleg. In het kort: “Het gaat niet om ons, maar om wat in Gods Woord staat over de uitverkiezing. Het is niet ons project, maar Gods project en wij mogen daarin een schakeltje zijn. Het is de bedoeling dat de mensen onbevooroordeeld gaan lezen en onderzoeken wat er in de Bijbel staat over de uitverkiezing. Dit is een interkerkelijk particulier project en is niet verbonden aan een bepaalde kerk of stichting.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Een heel goed en nodig initiatief. Het boekje en de website geven heel duidelijk aan dat de traditionele uitverkiezingsleer in het licht van de Bijbel verschrompelt. God verkiest geloof.
De Refo-wereld komt op mij nu nog over als een Bastion(bolwerk) met eigen Bijbelse waarden. Scheuren worden echter zichtbaar in de muren, veroorzaakt door de tijdgeest. Hoewel Gods woord de tijden zullen blijven doorstaan en Hij de zijnen kent, is de wereld aan een enorme verandering onderhevig. Niemand blijft daardoor onbewogen of onveranderlijk. We veranderen zelf ook. Maar toch is daar de eeuwige verankering in Hem en Hij in ons.Niemand zal ons uit Zijn hand kunnen roven als we dicht bij Hem blijven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.