7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen

28-11-2016 door Rik Bokelman
In de afgelopen jaren is er veel gedebatteerd over homoseksualiteit. In de maatschappij, maar ook in de kerk. Heel veel mensen keuren homoseksualiteit als levensstijl goed, terwijl anderen het afkeuren omdat dit immoreel en onnatuurlijk zou zijn. Dat je homoseksuele gevoelens hebt is tot daar aan toe, maar er naar leven: nee, liever niet! En het homohuwelijk? Dat keuren we ook af! In deze explainer lees je 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen.

Lees later deze week op CIP.nl waarom christenen homosekualiteit juist niet zouden moeten afwijzen. Vorm zo je eigen mening. 

1. Het Oude Testament wijst homoseksualiteit als levensstijl af 
Laten we beginnen met een paar zeer heldere Bijbelse argumenten. Het Oude Testament wijst homoseksualiteit zeer nadrukkelijk af. Dat kun je onder andere lezen in het boek Leviticus (18:22): ‘U mag niet slapen met een mannelijk persoon, zoals u met een vrouw slaapt. Dat is een gruwel.’ Ja, je leest het goed! Homoseksualiteit is een gruwel in Gods ogen. En dit is niet de enige plek in het Oude Testament waar dit staat. Lees ook eens Genesis 18:20 of Genesis 19:5. De mannen van Sodom wilden Lot zijn mannelijke gasten verkrachtten (die eigenlijk engelen waren die hem kwamen redden). Even later werd de stad vanwege haar zonden vernietigd en kwam God met Zijn oordeel.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen


Discussie over 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!