Dagelijks leven

25 november 2016 door Jeffrey Schipper

Herstel en heling van het huwelijk en een ernstige waarschuwing

"Al vrij snel na de schepping van de mens ging het mis. Satan meende, middels het spreken van de slang, Eva te moeten attenderen op de boom in het midden van het paradijs. Eva nam, tegen het uitdrukkelijk verbod van de Heere God, van de vrucht van de boom. Vervolgens gaf ze ook Adam te eten; de zondeval was een feit," schrijft Willem Lingeman. "Man en vrouw waren in de val van satan gelopen en moesten daar de gevolgen van dragen. Ze kregen hun straf aangezegd: Adam en Eva weggestuurd uit die prachtige tuin, welke door God Zelf was aangelegd.

Door alles heen, elke zonde, elk voor God verwerpelijk gedrag van de mens, zorgde Hij voor een oplossing. Dé oplossing! De Zoon van God, waarvan we in Spreuken 8:30 lezen, dat Hij een troetelkind was bij God, werd door God Zelf opgeofferd om de zonde in het paradijs ongedaan te maken. God bleek niet alleen een God van straffen te zijn, maar ook een God van herstel, van heling. Dat is wat Hij altijd, voor ieder mens op het oog heeft.

De Heere God wil niet alleen een Voorbeeld zijn, Hij verwacht ook dat we Hem daarin volgen. Wij moeten bereid zijn zaken die mis gingen in ons leven te belijden, naar God en naar onze naaste.  Als gescheiden en hertrouwde mensen zich op de genade van God beroepen, vanwege het reinigend bloed van Jezus Christus, zullen zij de consequenties moeten aanvaarden en stoppen met hun overspelige levenswandel.

We weten wél te zeggen dat een dief of dronkaard zijn zondige levenswandel op moet geven, maar als het om overspel gaat, lijken de zaken ineens heel anders te liggen. In het oude Israël werden overspelers de woestijn ingestuurd en dat was niet, om daar samen verder te leven.

Binnen het aardse volk van God was geen ruimte voor overspelers. Paulus krijgt opdracht om aan de gemeente van Korinthe, en via die gemeente aan ons te schrijven, hoe God tegen het verlaten van je eigen vrouw of man aankijkt. Zij, die in de zonde van overspel blijven en zich niet bekeren, zullen Gods koninkrijk niet beërven, zegt de apostel."

In een dertiendelige radioserie gaan Willem en Helen Lingeman vanuit de Bijbel dieper in op dit en andere onderwerpen die met het huwelijk te maken hebben. Klik hier om de elfde aflevering te beluisteren.

Willem Lingeman is auteur van het boek ‘Verbonden voor het Leven’. Bezoek hier zijn website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher