Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2016 door Jeffrey Schipper

BeterBijbel.nl om Bijbelkennis te vergroten

Dagelijks online en binnen twee minuten je Bijbelkennis testen? Vanaf vandaag kan dit via BeterBijbel.nl. Via de site kunnen deelnemers zich gratis aanmelden en krijgen ze dagelijks vier korte Bijbelvragen voorgeschoteld. Doel: Een leuk dagelijks Bijbelmoment beleven, waarbij persoonlijke kennis over het woord van God wordt vergroot.

Waarom BeterBijbel.nl?
Initiatiefnemer van BeterBijbel.nl is stichting ‘Wat Zegt de Bijbel’. Bestuurslid Douwe Scheepsma: “Als bestuur en medewerkers zijn we enthousiast over BeterBijbel.nl. In een tijd waarin we allemaal druk-druk-druk zijn, willen we ons wel graag in de Bijbel verdiepen. In de praktijk schiet dat er echter vaak bij in. Daar is nu een mooie oplossing voor. Met BeterBijbel.nl bieden we een kort dagelijkse Bijbelmoment aan waarbij een deelnemer, via e-mail, gratis vier vragen ontvangt. De opzet is eenvoudig en overzichtelijk. Deelnemers kunnen meedoen op drie verschillende niveaus. Na het beantwoorden van de vraag ontvangt de deelnemer direct uitslag en kan zijn score met die van andere deelnemers vergelijken. Wat ik zelf mooi vind aan het systeem, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw zelf zou lezen. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”

Grote broer
‘Wat Zegt de Bijbel’ is in 1977 opgericht om onder andere (jonge) christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. Naast het verzorgen van schriftelijke Bijbelcursussen, treedt de stichting nu dus ook de digitale wereld binnen met www.BeterBijbel.nl. Achter de schermen heeft een team van maar liefst 25 medewerkers hard gewerkt om meer dan 2500 vragen met antwoorden te maken en te testen. Dit aantal zal de komende tijd uitgebreid worden naar circa 4500 vragen. Half december is BeterBijbel.nl ook via een app voor de mobiele telefoon beschikbaar.

Het concept van BeterBijbel.nl is gebaseerd op ‘grote broer’ www.beterspellen.nl. Deze website, met 120.000 actieve gebruikers, is al vier jaar op rij, in de categorie ‘onderwijs’, als website van het jaar bekroond. Deelnemers van de beter-sites, waar er inmiddels acht van zijn, ontvangen dagelijks een korte test die niet meer dan een paar minuutjes in beslag neemt.

Klik hier om BeterBijbel.nl te bezoeken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen