Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2016 door Redactie

Kees van der Staaij debatteert bij DWDD over Voltooid Leven

Woensdag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over het voorstel Voltooid Leven: verruiming van de euthanasiewetgeving. Dit voorstel zou er toe kunnen leiden dat in de toekomst euthanasie ook kan worden uitgevoerd bij mensen die levensmoe zijn. Bij DWDD debatteerden Pieter Jiskoot (95), Sywert van Lienden en Kees van der Staaij, fractievoorzitter SGP over de verruiming van de euthanasiewetgeving. 

Pieter Jiskoot (95) is levensmoe en zou de pil van Drion willen nemen om een einde aan zijn leven te maken. Kees van der Staaij is tegen een dergelijke pil van Drion, die de overheid of een arts zou kunnen verschaffen aan mensen, om zo zelf een einde te maken aan hun leven. Kees van der Staaij: "Je kunt zeggen: 'Als u een einde aan uw leven wil maken dan is dat uw recht.' Of zeggen we: 'We willen u niet kwijt! We willen u niet missen. Want u bent waardevol!'"

Sywert van Lienden tegen Kees van der Staaij: "U bent een beschermheer van de traditionele dood." Hij wees er bij DWDD ook op dat Nederland geen christelijke natie meer is. En dus komt de autonomie van de mens en het individu centraal te staan. "En daar past dit wetsvoorstel erg goed bij."

Bekijk de discussie hier:


Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen