Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 oktober 2016 door Jeffrey Schipper

'Homohaatflyer' met teksten uit Bijbel en Koran verspreid

Meerdere bewoners in Amsterdam-West en Amsterdam Nieuw-West hebben zondag een anti-homofolder in hun brievenbus gekregen. Op de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen zich te verenigen tegen homoseksualiteit, meldt het ANP. De politie is een onderzoek gestart.

Op het pamflet worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst: "Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden". Het is niet duidelijk bij hoeveel mensen de folder bezorgd is. Zondagavond waren er zo'n twintig meldingen bij de politie binnengekomen. Belangenorganisatie COC, die opkomt voor homoseksuelen, roept mensen in Amsterdam op aangifte te doen als ze een flyer met antihomoteksten in de bus hebben gekregen. Er zijn tot nu toe 75 meldingen binnengekomen bij de politie.

Weblog GeenStijl ontving naar aanleiding van de flyeractie een ingezonden brief. 'Een smadelijk pamflet over homoseksuelen zorgt er niet zozeer voor dat ik mij persoonlijk beledigd voel, maar ik zie dit als een aanval op alles waar wij in Nederland zo voor hebben gevochten', schrijft de homoseksuele briefschrijver.

Lees hier de volledige ingezonden brief op de website van GeenStijl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.