hel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 oktober 2016 door Redactie

Een betere manier om te praten over de hel

We hebben het gehad over mensen die verbeten vasthouden aan een hel als een echte locatie waar verlorenen eeuwig gemarteld worden. We hebben het ook gehad over mensen die met vergelijkbare heftigheid zo’n hel verwerpen met beroep op de God die liefde is. Wat moet onze houding zijn met betrekking tot de hel? Hoe moeten we het idee van de hel integreren in onze theologie en ons getuigenis als bijbelgelovige christenen? Hier zijn drie belangrijke overwegingen die ons daarin kunnen helpen.

1. Bijbels denken moet op een creatieve manier gedaan worden
CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

j
Jezus zegt toch ,daar is het geween en het tandengeknars eeuwige wroeging dat je God niet hebt geloofd op Zijn woord. Dat moet al vreselijk zijn.

W
Dat staat in de bijbel geween en tandengeknars. Hoe dat precies zal zijn weten we niet maar....dat het vreselijk is kunnen we hier wel uit opmaken. Strijdt om in te gaan.

J
Er is een verslag van een jongeman,een windsurfer, die nu prediker is, maar ooit niet geloofde. Hij stierf, maar werd weer terug gestuurd naar de wereld, om te getuigen, van wat hij mee gemaakt had. Hij werd naar beneden gezogen en kwam wel degelijk in de hel. Op dat moment was zijn moeder in gebed en redde Jezus hem, met een grote zwaai uit die vreselijke plaats. Hij is Australier, en heeft alles in een videoverslag opgenomen. Zo zijn er meer getuigenissen. Heel schokkerend.Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)