God

11 oktober 2016 door Rik Bokelman

Een betere manier om te praten over de hel

We hebben het gehad over mensen die verbeten vasthouden aan een hel als een echte locatie waar verlorenen eeuwig gemarteld worden. We hebben het ook gehad over mensen die met vergelijkbare heftigheid zo’n hel verwerpen met beroep op de God die liefde is. Wat moet onze houding zijn met betrekking tot de hel? Hoe moeten we het idee van de hel integreren in onze theologie en ons getuigenis als bijbelgelovige christenen? Hier zijn drie belangrijke overwegingen die ons daarin kunnen helpen.

1. Bijbels denken moet op een creatieve manier gedaan worden
CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

j
Jezus zegt toch ,daar is het geween en het tandengeknars eeuwige wroeging dat je God niet hebt geloofd op Zijn woord. Dat moet al vreselijk zijn.

REAGEER
J
Er is een verslag van een jongeman,een windsurfer, die nu prediker is, maar ooit niet geloofde. Hij stierf, maar werd weer terug gestuurd naar de wereld, om te getuigen, van wat hij mee gemaakt had. Hij werd naar beneden gezogen en kwam wel degelijk in de hel. Op dat moment was zijn moeder in gebed en redde Jezus hem, met een grote zwaai uit die vreselijke plaats. Hij is Australier, en heeft alles in een videoverslag opgenomen. Zo zijn er meer getuigenissen. Heel schokkerend.Jan rengers echt waar? Alleen als dit 100% waarheid is dan kan dit worden geloofd. maar als mensen in dit leven niet eerst uit de duisternis tot Gods wonderbaar licht worden gebracht. Dan is het niet mogelijk om in de hel bekeerd te worden tot God. En echt waar dromen en visioenen kunnen zo echt lijken dat het niet van nep te onderscheiden is.

Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!