Hel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Redactie

Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn

Eerder kon u op CIP.nl 6 redenen vinden waarom de hel echt is. In dit artikel wordt de andere kant van de medaille belicht. Want veel gelovigen denken dat de hel echt bestaat en dat iedereen die niet precies gelooft wat zij geloven daar naar toe gaat. Moslims die niet in Jezus geloven: naar de hel! Hindoes die miljoenen goden vereren behalve Jezus: naar de hel! Atheïsten die niet geloven dat God bestaat: hup, naar de hel! En zelfs getrouwe kerkgangers die 'niet echt Jezus volgen' lopen het risico voor eeuwig in de hel te komen. Maar wacht eens even… Is dat wel zo?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit zegt Jezus in Johannes 5:28-29

Want de tijd komt waarin allen die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen, en zij zullen er uitgaan: zij die het goede hebben gedaan, tot de opstandingen leven, zij die het kwade hebben gedaan, tot opstanding ter verdoemenis!P
Jezus is duidelijk als Hij het over de rijke man en Lazarus heeft in het dode rijk en als Johannes moet schrijven wat er gebeurd met de antichrist en de satan de gene die voor Zijn troon staat in het oordeel, het eeuwige vuur.

Dit zijn woorden geschreven dus neem ze ook letterlijk en niet gaan gissen, met gissen ga je op de stoel van God zitten.
J
De hel bestaat anders had Jezus niet hoeven te sterven voor de mensheid en had Hij niet naar het dodenrijk hoeven te gaan en op te staan.Jezus is de weg , de waarheid en het leven naar God , de weg naar de hemel als je voor Hem kiezt
Toon meer reacties (15)