Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2016 door Jeffrey Schipper

Marten Visser start actie tegen koers EO

'Laat de EO duidelijk zijn. Laat de EO geen taken op zich nemen die de missie schaden,' luidt een verklaring op de Facebookpagina EO Duidelijk. De initiatiefnemer is voormalig zendingswerker Marten Visser.

Onlangs werd Tom Mikkers door de EO aangesteld als programmamaker. Een omstreden besluit vanwege zijn remonstrantse achtergrond. Mikkers was 8,5 jaar algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Het kerkgenootschap staat bekend als zeer vrijzinnig en veel EO leden snapten daarom niet waarom hij werd aangenomen als programmamaker, omdat zijn achtergrond niet zou aansluiten bij de reformatorische en evangelische roots van de omroep.

Met de Facebookpagina wil Visser EO-leden vinden die zich kandidaat stellen voor de ledenraad, om het EO-bestuur op te dragen geen vrijzinnige programma’s te laten maken. Verder wil Visser EO-leden vinden die deze kandidaten ondersteunen. Hiervoor zijn 70 handtekeningen per kandidaat nodig. De theoloog voegt toe dat een brief sturen naar de EO niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

'Er is al lang onrust over de koers van de EO. Maar uiteindelijk bepalen de leden de koers, en niet de Raad van Bestuur. Nu is het tijd om leden in de Ledenraad te kiezen die de Raad van Bestuur opdragen dit slechte besluit terug te draaien,' aldus de verklaring van EO Duidelijk.

De Facebookpagina telt inmiddels zo'n 100 likes.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?