Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2016 door Redactie

Nieuwe hoofdredacteur en bestuurders bij ForumC

Met ingang van 1 september is Henk Medema (66) de nieuwe hoofdredacteur van de boekpublicaties van ForumC. Daarnaast zijn Jacques Schenderling en Melle de Vries aangetreden als bestuurslid bij ForumC.
 
Medema (foto) heeft zin om met ForumC op te lopen. “ForumC is een plek waar christenen hardnekkig doorgaan met denken, en warmbloedig betrokken zijn op de wereld - waar ze, begreep ik, nog lang niet uit zijn.” Als hoofdredacteur van de publicaties bij ForumC, gaat Medema ook een belangrijke rol spelen bij de (door)ontwikkeling van publicaties en ForumC online.
 
Melle de Vries (44) is beleidsdirecteur bij de KNAW in Amsterdam en sinds twee jaar lid van de Raad van Toezicht van de evangelische scholengroep De Passie. De Vries voelt een sterke verantwoordelijkheid om het christelijk geluid in deze tijd te laten horen en als christenen onderling elkaar te steunen. Met zijn managementervaring en netwerk in de wereld van hoger onderwijs en onderzoek hoopt hij een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan ForumC.
 
Jacques Schenderling (54) is predikant en merkt dagelijks hoe groot de impact is van het moderne, wetenschappelijke wereldbeeld op het denken binnen de christelijke gemeenschap. “De bijdrage die ForumC levert aan de vorming en toerusting van christenen die zelfbewust hun weg willen zoeken in de wetenschap en daarbuiten is cruciaal. Wanneer die vorming ontbreekt of tekortschiet, staan christenen vaak weerloos tegenover alle informatie en meningen die vanuit de samenleving op hen afkomen. Om die reden wil ik mij graag inzetten voor ForumC”.
 
ForumC is een forum voor geloof, wetenschap en samenleving. ForumC wil het christelijk geloof verbinden met grote vragen die leven binnen de wetenschap en  samenleving. ForumC verzorgt diverse publicaties en is uitgever van het wetenschappelijk tijdschrift Radix. Daarnaast organiseert ForumC debatten en symposia rondom grote vragen. ForumC is initiatiefnemer van www.geloofenwetenschap.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen