Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2016 door Jeffrey Schipper

'Bewijs van zondvloed gevonden in China'

Chinese wetenschappers hebben nieuwe bewijzen voor een zondvloed ontdekt die afkomstig zijn uit de tijd van Noach. Volgens Geoloog Wu Qinglong maken de nieuwe sporen duidelijk dat ongeveer rond 1.900 voor Christus een enorme overstroming heeft plaatsgevonden bij de Gele Rivier. Dit jaartal is bepaald aan de hand van houtskoolresten en menselijk gebeente, schrijven diverse media waaronder The Washington Post.

In 2007 stuitte Wu op ertslagen die volgens hem het gevolg zouden kunnen zijn van een vloed. De lagen waren veel dikker dan men in de Gele Rivier zou verwachten, wat aangeeft dat er een enorme overstroming heeft plaatsgevonden. Wu stelde vervolgens een team van geologen, archeologen en historici samen. In het gebied Lajia ontdekte de groep lagen, vermengd met gebroken aardewerk uit ingestorte grotten. En stroomopwaarts, in de bergen van Jishi Gorge, ontdekten ze dat er een enorm bergmeer is ontstaan, vermoedelijk omdat de rivier was geblokkeerd door puin.

Wetenschappers berekenden dat het water steeg met een snelheid van 300.000 tot 500.000 kubieke meter per seconde. "Dat is ongeveer net zoveel als de grootste overstroming die ooit is gemeten in de Amazone. Dit was één van de grootste overstromingen in de afgelopen 10.000 jaar," voegt geoloog Darryl Granger toe. "We hebben het hier over een catastrofale overstroming die gevolgen heeft gehad voor iedereen rondom de Gele Rivier." Lange tijd moesten archeologen genoegen nemen met verhalen, omdat bewijsmateriaal uit eerste hand ontbrak.

Ken Ham van Answers in Genesis is niet verrast. "Over de hele wereld zijn bewijzen gevonden van een catastrofale, wereldwijde vloed. De bewijzen tonen aan dat de God van de Bijbel bestaat en we ons aan Hem moeten onderwerpen," aldus Ham tegenover CBN News.

Volgens de Bijbelse tijdlijn zou Noach in 2990 voor Christus zijn geboren. Toen Noach 500 jaar oud was bouwde hij de ark en 100 jaar later vond de Zondvloed plaats.

Lees meer op de website van National Geographic.

Lees ook: Legendarische Chinese ‘zondvloed’ blijkt echt gebeurd

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen