Ds. R. van Kooten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 augustus 2016 door Jeffrey Schipper

Ds. R. van Kooten: "De antichrist krijgt totale wereldheerschappij"

“Er komt een persoonlijke antichrist met eigenschappen van Napoleon, Stalin en Hitler. Hij is met haat vervult tegenover de levende God. Maar Christus zal hem verslaan met de adem van Zijn mond.” Ds. R. van Kooten gaf onlangs de lezing ‘Komt er een antichrist?’ in Gouda. “De antichrist ontvangt totale wereldheerschappij en de mensen zullen zich erover verwonderen.”

Van Kooten beschrijft wat Daniël ziet in een van God ontvangen visioen. “Op zijn bed wordt Daniël meegenomen naar de oever van een grote zee (Daniël 7). De zee dient als beeld van de grotere volkerenwereld. Daarom is het geen tegenstelling dat Daniel in vers 3 dieren uit de zee ziet opkomen en later zegt dat ze uit de aarde afkomstig zijn. Daniël ziet vier dieren opkomen en beschrijft de realiteit van een beestachtige wereld. Het gaat hier om rijken die elkaar opvolgen.”

De vier rijken uit Daniël

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Off topic: let even op d-tjes en t-jes CIP. Ik zie al jaren opvallend vaak spelfouten, vooral met d/t. In dit stuk o a.: 2e regel vetgedrukt: vervuld moet met een D.
B
Vermoedelijk pas ná de opname... De bruid vd Heer Jezus is dan weg en dus de Heilige Geest ook... Pas dán kan de satan -tijdelijk- zijn volle gang gaan... Het zal vreselijk zijn...
Dag Bea, er is wel veel inlegkunde nodig voor de comfortabele ontsnappingstheorie waar jij het over hebt. De bijbelse lijn is dat we in verdrukkingen bewaard blijven, niet dat we voortijdig uit de wereld worden weggenomen (Joh.17:15).
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.