Ramiro Munoz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 juli 2016 door Jeffrey Schipper

"Te vaak worden schapen van de Heer geïntimideerd"

“Een herder kijkt een schaap in de bek om te controleren of het wel of niet ziek is. In onze pinksterkerken doen we dit te weinig. Het wordt tijd voor minder conferenties en meer persoonlijke aandacht.” Ramiro Munoz kwam in een pinksterkerk tot geloof en heeft jarenlang mogen dienen als voorganger. Hij heeft niet alleen zegeningen, maar ook veel veroordeling gezien. In zijn boek ‘Hij sprak tot mij door de boomstam’ pleit Ramiro voor verandering. “Te vaak worden schapen van de Heer geïntimideerd.”

‘Je bent bezeten door demonen, we moeten voor je bidden’, ‘je gebed is niet verhoord door ongeloof’ en ‘je bent werkloos omdat je je tienden niet betaalt aan de kerk’. Dit soort opmerkingen heeft Ramiro vaak gehoord in de kerken die hij bezocht. “Het begin van het probleem is vaak een gebrek aan sterk leiderschap. Vanuit een gebrek aan kennis gaan sommige kerkleiders ruw met hun kerkelijke gemeente om. Dit staat in contrast met hoe Jezus anderen behandelde. Helaas is niet iedereen in staat om dat in te zien en dit aan de kaak te stellen. Laat mij dan maar die klokkenluider zijn,” laat Ramiro weten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Onze broeder haalt slechts dat aan, wat al vele jaren bekend is. Problematiek is er in elke kerk en elke denominatie. Het oplossend vermogen daarvan, gepaard met empathie en volwassen en verbroken leiderschap, draagt in hoge mate bij aan het volwassen gehalte van een kerk of gemeente. Maar hiervoor is volwassenheid nodig en het besef dat de kerk eigendom is van Jezus en wij Zijn lichaam zijn. Samen lichaam zijn, met leden die functioneren met hun van God gegeven talenten. Ee kerk kan niet bestuurd worden door een paar individuen!
P
P.J.Holleman 21-082019 .

De opmerkingen zijn heel goed. Ik ken het probleem. Al jaren. Ik heb hele goede werkers en schaapherders gezien in gemeenten. Maar werden niet opgenomen. Familie bestuur. Daar komt men niet tussen. Maar ik zie naar Hem op . Altijd is Hij onze grote Herder.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.